Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van olyan muffin receptetek,...

Van olyan muffin receptetek, amit kipróbáltatok és bevállt?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy rengeteg ilyen kérdés volt, de én még mindig nem találtam olyat, amiből tényleg jó muffin sült volna ki...Mindegyikben valami hozzávaló túlozva volt, és ha úgy csináltam volna meg, ahogy le van írva, akkor vagy túl sűrű masszát kaptam volna, vagy túl édeset...Köszönöm a recepteket!
2010. ápr. 17. 12:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia! Pont most csináltam. Szerintem ez egyszerű, nem édes.

15dkg vaj, 15dkg cukrot, 2 teáskanál vaníliaaromát (én vaníliáscukorral csináltam) kikeverni. Majd 2 tojást hozzá. 3-4 evőkanál tejszínt, vagy tejet ír, nekem most volt egy lejáróban lévő natúr joghurtom, azt tettem bele. Ezzel tovább kevered. A végén beleraksz 15dkg lisztet, 1 teáskanál sütőporral. Majd a legvégén 10dkg csokireszeléket. Bár, mióta a Katica csokit lerövidítették, én egy táblát teszek, ez ugye 6dkg. Ha úgy látod, hogy még tömör, kis tejet lehet bele tenni.

Én csináltam már tortaalapnak is ezt, nekünk nagyon ízlik!

2010. ápr. 17. 13:09
 2/5 anonim válasza:

Szia!Nálam a csokis muffina a favorit :)

Én ezt szoktam csinálni :

-20dkg csoki (nagyobb darabokban szoktam belerakni)

-25dkg liszt

-3dkg kakaó

-2 tk. szódabikarbóna

-fél tk. só

-11dkg vaj

-10dkg cukor

-2 tojás

-1 cs. vanilliás cukor

-1,7 dl tej

van , hogy rakok bele ,5-5 dkg , diót-mogyorót, abban az esetben kicsit több tejjel csinálom, de azt szemre rakom bele :)Remélem segítettem :)

2010. ápr. 17. 13:14
 3/5 anonim ***** válasza:

10 dkg dió,10 dkg étcsoki,17,5 dkg liszt,1 teáskanál sütőpor,1/2 teáskanál szódabikarbóna,12,5 dkg margarin,10 dkg cukor,2 csomag vaníliáscukor,1 csipet só,2 tojás,0,4 dl tej.

a sütőt 190 fokra előmelegítjük,a muffinsütőt kivajazzuk.a diót és csokit apróra vágjuk.összekeverjük a lisztet,szódabikarbónát,sütőport,diót és csokit.a margarint habosra kell keverni a cukorral,tojással,vaníliáscukorral,sóval és tejjel.a lisztes keveréket ehhez keverjük.kb 20 perc alatt megsül.

2010. ápr. 17. 14:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia, en nem tudom a pontos receptet, de ugy ranezesre banant belevagok egy alap muffin tesztaba, es meg a keveresnel a tej mondjuk 4/5-et kokusztejjel helyettesitem, es aztan meg kokuszreszeleket is rakok bele, nagyon finom.
2010. ápr. 17. 16:15
 5/5 anonim ***** válasza:

Szilvás muffin.

10 dkg margarin, 20dkg cukor, 2 tojás, 10 dkg örölt dió, 20 dkg liszt, 1 zs. sütőpor, 1 mk. fajéj, 5 szem szilva.

A margarint kicsit megolvaszod a mikroban eldolgozod a cukorral, egyenként a tojásokkal, kis adagokban a liszt, dió, sütőpor keverékével, legvégén a fahéj és a felkockázott szilva. Formába öntöd és kb 15 perc alatt megsütöd.

2010. ápr. 17. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!