Hogyan csinálhatnék a gyümölcstortához sűrűbb krémet?
Én megvárom amíg megköt a puding és csak utána teszem rá a gyümölcsöket! :)
De ha ananászkarikát rakok rá, akkor azt rögtön beleteszem és az szépen belesüpped és úgy mutatós.
Már vagy 10 éve így csinálom.
Én a krémeket mindig fele annyi tejjel készítem mint amennyivel eredetileg kellene. Tehát a fél liter tejhez teszek 2 zacskó pudingport. Mindig a Dr. Oetkert használom, mert az megbízható, és még soha nem rontottam el.
Nagyon fontos a puding készítésénél, hogy a tejnek kb. az 1/3 részében keverd el a port, és a 2/3 részébe tedd a cukrot, majd forrald fel. Ezután a forró cukros tejhez öntsd hozzá a feloldott port, és gyors keveréssel sürítsd be. Így tuti kemény lesz a pudingod.
Amikor kihűlt, akkor habverővel még bele dolgozok egy puha rámát. Nagyon jó állagú kenhető krémet kapok.
A bolti pudingporok nem lisztből, hanem keményítőből vannak. A keményítőnek pedig van egy olyan tulajdonsága, hogy ha tovább főzzük mint kellene, akkor újra vissza hígul az étel, és elveszíti a sürűségét. - Ezért kell a pudingport forró tejbe tenni, így rövidebb ideig kell hőkezelni.
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!