Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csinálhatnék a gyümölcs...

Hogyan csinálhatnék a gyümölcstortához sűrűbb krémet?

Figyelt kérdés
Hiába csinálom kevesebb tejjel a pudingot, mindig így is elég híg lesz.Amikor rárakom a tortalapra, akkor talán még rajta is marad, de amikor a gyümölcsöket is rárakom, akkor elkezdenek lefele csúszni a gyümik a krémmel együtt.Nincs valami olyan por vagy valami, amit ha belekeverek a krémbe megköt egy kicsit?Vagy bármilyen jótanácsot szívesen fogadok:)Köszönöm!
2010. ápr. 17. 09:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Én megvárom amíg megköt a puding és csak utána teszem rá a gyümölcsöket! :)

De ha ananászkarikát rakok rá, akkor azt rögtön beleteszem és az szépen belesüpped és úgy mutatós.

Már vagy 10 éve így csinálom.

2010. ápr. 17. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Na, ezen a megoldáson pont ma gondolkodtam én is:)Köszi:)
2010. ápr. 17. 10:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Én 2 zacskó pudinghoz 1/2 l. tejet adok. Aztán hagyom hűlni. Amikor már csak langyos, elkeverek benne 5 dkg. puha vajat, rakom a tortalapra, és azonnal megpakolom gyümölcsökkel. Hűtőbe teszem egy órára, aztán vonom be zselével.
2010. ápr. 17. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy kanál liszt a pudingporba úgy megköti, hogy kenni sem tudod. :) Ha nem túl sokat teszel bele, akkor még csak érezni sem fogod! Viszont olyan kemény lesz, hogy ihajj.
2010. ápr. 17. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én múltkor úgy csináltam, hogy egy pudingot 3,5dl tejben főztem meg, és a legvégén, mikor már kész volt, egy natúr joghurtot tettem bele. Teljes mértékben megkötött, szuper lett az állaga, és a joghurt egy kicsit megbolondította, nem lett az a kimondott puding íze, nem volt annyira édes. De van olyan receptem is, amibe vajat teszünk a végén. Nekem sosem dőlt még szét az ilyen.
2010. ápr. 17. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 igabcsy ***** válasza:
48%

Én a krémeket mindig fele annyi tejjel készítem mint amennyivel eredetileg kellene. Tehát a fél liter tejhez teszek 2 zacskó pudingport. Mindig a Dr. Oetkert használom, mert az megbízható, és még soha nem rontottam el.


Nagyon fontos a puding készítésénél, hogy a tejnek kb. az 1/3 részében keverd el a port, és a 2/3 részébe tedd a cukrot, majd forrald fel. Ezután a forró cukros tejhez öntsd hozzá a feloldott port, és gyors keveréssel sürítsd be. Így tuti kemény lesz a pudingod.

Amikor kihűlt, akkor habverővel még bele dolgozok egy puha rámát. Nagyon jó állagú kenhető krémet kapok.


A bolti pudingporok nem lisztből, hanem keményítőből vannak. A keményítőnek pedig van egy olyan tulajdonsága, hogy ha tovább főzzük mint kellene, akkor újra vissza hígul az étel, és elveszíti a sürűségét. - Ezért kell a pudingport forró tejbe tenni, így rövidebb ideig kell hőkezelni.

Remélem segítettem.

2010. ápr. 17. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!