Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet megoldani, hogy...

Hogyan lehet megoldani, hogy az ízesítés ne süllyedjen le a sütemény aljára?

Figyelt kérdés
Ha valamilyen nehezebb tölteléket szeretnék (citronat, lekvár, nagyobb csokidarabok) használni az mindig lesüllyed. Mi a titka az ilyen süteményeknek?
2016. júl. 20. 13:16
 1/6 anonim ***** válasza:
52%
Kevés liszttel keverd össze az ízesítöanyagokat - csak annyi kell hozzá, hogy lisztes legyen a darabok felszíne, és közvetlen azelött keverd a tésztába, hogy betesezd a sütöbe. (Ha áll az összekevert tésztában, akkor elázik rajta a liszt és elsüllyed)
2016. júl. 20. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod, legközelebb kipróbálom. :)


De azért várok további, tippeket, praktikákat.

2016. júl. 20. 13:28
 3/6 anonim ***** válasza:
Lisztbe a gyümölcsöket. Ha sűrűbb a tészta pl kelt tészta akkor én a tepsibe terítem a tésztát. Fakanál nyelével kisebb lyukakat nyomkodok és oda kerül a gyümölcs. Így ha kell még a tészta sülés közben pont a közepén lesz a gyümölcs .A csokit a kevert tésztába ha tepsibe került akkor nyomkodom bele de csak félig a tésztába. A lekvárnak meg jó sűrűnek kell lennie és azt is a fakanalas módszerrel teszem bele.
2016. júl. 20. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Darált dióba vagy zsemlemorzsába forgasd meg
2016. júl. 20. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
40%
Általában a nők egyszerű piskótatésztát, vagy kevert tésztát használ olymódon, hogy meggyet, csokidarabokat szórnak rá, és csodálkoznak, hogy sülés közben elsüllyed. De ez nem így működik. Ehhez más - sűrűbb - tészta kell!
2016. júl. 20. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Kb így is van. A több tojásos/habbal készült piskóta nagyon könnyű, ezért süllyednek le benne az anyagok.

de pl a kakaóslepény tésztájára bátran rászórhatom simán a meggyet, vagy darabolt sütésálló lekvárt (jó, ez könnyebb is )soha nem süllyed le az aljára , a tészta jön fel és szinte beborítja a "feltétet", ami azon mód a helyén marad

Szóval valóban tésztafüggő is. Persze a lisztes megoldás is, úgy, ahogy az első kedves válaszoló írja, beválik.

2016. júl. 20. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!