Ha a mézes süti recept szerint a tetejét tojás fehérjével kell megkenni, azt előtte fel is kel verni, vagy csak simán lekenni?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 15. 18:20
1/5 anonim válasza:
Cukormázzal szokták lekenni,de ha a recept csak tojásfehérjét ír,akkor nem kell felverni.
2/5 anonim válasza:
Hát persze hogy fel kell verni. Én gőz felett szoktam és tenni kell bele egy mokkáskanál mézet, hogy ne törjön a hab, mikor rákened.
Sőt tök jól néz ki, ha átlósan csurgatsz rá csokiöntetet, majd keresztbe egy villával megmárványosítod.
De ezt frissiben kell rátenni, mert ha vársz vele, akkor a tojásfehérjének a teteje megdermed és törni fog.
Mézes sütit sosem kell megkenni semmivel sütés előtt, nem olyan mint a kelt tészta.
4/5 anonim válasza:
Jaj nem mézet kell beletenni egy kis kanállal, hanem ecetet.
Csak éppen mézes teát iszok és az járt az eszembe.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi! A linket is köszi, de igazából csak ilyen puha mézes sütit akarok a fiamnak, aminek nincs kemény máz a tetején csak éppen mégis le van kicsit kenve. Igazából rokonoknál evett mézes sütit, és imádta, meg sokáig eláll. Annak volt a tetején egy kicsi fehér szín, de nem volt kemény. Ezért kérdeztem, hogy akkor most felverjem-e. A baj az, hogy lehet gyári mézes puszedlit kapni, de épp a kemény mázat nem szereti rajta. :) De ez a süti amihez a linket adtad, szuper, attól még ki fogom próbálni.
2010. ápr. 15. 20:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!