A baracklekvárba mennyi cukrot raktok kilónként?
A legtöbb netes recept 20-30 dekát ír, ami szerintem nagyon kevés, az ilyenek felbontva megpenészednek, ha nincsenek telenyomva tartósítóval.
Nem jól gondolom?
(Mi 50 dekát szoktunk, semmi tartósítót meg zselatint, és így nagyon jó lesz a lekvár.)
Én 4 deka xilitet. A barack savas és nem is veszt el sok vizet, annyi ideig nem főzöm, így hiába jó érett, nekem kell bele ennyi. Igaz, az átlagnál már kevésbé édesen eszem.
Hőkezeléssel tartósítok. A befőttjeimben nincs is semmilyen édesítés vagy bármi egyéb a gyümölcsökön, zöldségeken kívül.
Felbontva elhasználjuk hamar, ez ilyen. Direkt nem csupa nagy üvegbe rakom, habár egy üveg sárgabaracklekvár nálunk hipphopp elfogy...
Szerintem jó, ahogy készítitek.50 dkg cukor kell a normál tartósításhoz. Régebben nagyanyáink korában még többet használtak.
A kérdés , ha jól olvastam cukorra vonatkozik, nem édesítőszerre.
Köszönöm a válaszokat.
A xilit nem tartósít, mint a cukor, így megpenészedik felbontva a lekvár.
Változó, mennyit fogyasztunk, de majdnem kizárt, hogy pont elfogyjon egy üveggel, akár palacsintázunk, akár süteménybe kell. A maradék megy a hűtőbe, de ha véletlenül nem jut eszünkbe egy hónapig lekvárt fogyasztani, akkor bizony előfordul így is, hogy penészes lesz. (Mivel mindig elfelejtjük megmérni a gyümölcsöt, ezért csak saccoljuk a súlyát, így néha kevesebb cukor megy bele...)
Semennyit. https://www.youtube.com/watch?v=FVx6XxkwyEU
Sztíviát rakok bele.
A főzés és a dunsztolás tartósít. Kis üvegekbe kell tenni, így nem kell sokáig a hűtőben tárolni felbontás után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!