Milyen magyar ételt főznétek külföldieknek, ha vegyes a társaság?
Ha marhások:
Vörösboros marhapörkölt combból,vagy inkább lábszárból
Hagymás rostélyos
Csáky rostélyos
Eszterházy rostélyos
Vadas
Stefániasült
Ha sertés:
Pörkölt
Brassói
Sertésszűz Budapest módra
Töltött karaj,vagy dagadó(már,ha dagadót kapni)
Temesvári sertésborda
Csirke:
Paprikás csirke tejfölösen
Káposztás tésztával töltött csirke
Kapros-juhtúrós csirke
Sárvári csirke
Levesre sztem mindenképp rácsodálkoznak
Húsleves
Halászlé
Borsóleves
Palócleves(bár ebben is van hús,így nehéz étel)
Édesség:
Linzer
Palacsinta,Gundel palacsinta
Rakott palacsinta
Rákóczi túrós
Fehérvári torta
Zserbó
Attól függ,mennyi időt szeretnél a konyhában tölteni.
"Levesre sztem mindenképp rácsodálkoznak "
Ugyan miért? A húslevest pl mindenhol ismerik, de egyéb leveseket fogyasztanak mindenfelé Európában.
"Levesre sztem mindenképp rácsodálkoznak"
Biztosan, elvégre az egész világon csak a magyarok főznek levest.
...
Nem én pontoztam! :) Most látom csak a válaszokat, attól tartok, hogy egy kicsit nehéz ételek ezek, és esetleg megfeküdné a gyomrukat. Marhalábszárból gulyást? Nem próbáltam még, de majd utána nézek köszönöm az ötleteket!:)
A hortobágyit mindenféleképpen beleteszem, paprika sajnos csak édeshúsú van, én is kerestem mindenfele a normálisat, de nincsen.
"Marhalábszárból gulyást?"
Bocs, de akkor te miböl szoktad fözni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!