Kerti meccsnezesre mit sussek?
Holnapba parom haverjaihoz vagyunk hivatalosak egy kerti focimeccs nezesre.
Szeretnek suni valamit.
A parom nem iszik es en sem..de a sracok nyilvan fognak sorozni.
Nit vigyek amit konnyu nassolni es szeretik a pasik?
Apro Turos pogira gondoltam
Túrós-juhtúros sajtos pogi, nagyon finom.
Ezt szoktam megcsinálni, sok lesz belőle és mindig nagy sikere van:
Ha kétszer nyújtod ki és szórod meg sajttal, majd feltekered, még finomabb.
En is sokszor sztok levelesbol
De most nem szeretnek. Amig megvarom h kiolvadjon addig siman megsutok 2tepsi pogacsat.
Plusz par ora mulva nyiszog a fogam alatt
van egy nagyon jó bevált receptem, nagyon finom és sokáig eláll, ropogós, igazi rágcsa. Rudacskákat vagy pogácsákat is lehet belőle készíteni.
egy adag receptje:
30 dkg liszt
25 dkg margarin vagy zsír (lehet vegyesen is, a lényeg, hogy min. 25 deka legyen)
10 dkg reszeltsajt (bele a tésztába )
Hat evőkanál hidegvíz
Egy ek. 10 %-os ecet, só egy teáskanálnyi, de lehet ízlés szerint kicsit több.
A zsiradékot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a többi adalékot,fél órát pihentetjük.
kb 1 centi vastagra nyújtjuk, és kb egy centis csíkokat vágunk, amiket aztán kb 5 centisekre daraboljuk.
lekenjük tojással, és megszórjuk reszeltsajttal, köménnyel, vagy akár szezámmal is.
Az ecettől szépen felemelkedik, így kissé távol rakjuk a tepsibe. (sütőpapír ajánlatos. )
Ebből kb 3 közepes tepsivel lesz, de gyorsan sül, csak aranysárgára kell sütni, ami kb 15 perc.
nagyin eteti magát, így érdemes több adagot is készíteni, pláne sörkorcsolyának.
Igaz ez túrós, de nem fogtok benne csalódni.
Hajrá magyarok ! :D
Koszonom a receptet:)
Vegul egy jol bevalt (nem elesztos hanem sutoporos es retegesre hajtogattam) turos-joghurtos pogacsa mellett dontottem, amit aprora szaggattam
Helló :) a meccs után valamikor, ha lesz időd, mi is szívesen olvasnánk a te bevált régi pogácsa receptedet.
Előre is köszönöm.
Üdv )
Szia.
30dkg liszt
30dkg túró (vagy ha nincs annyi akkor mehet hozzá kefir...joghurt...)
Só
30dkg Rama
1csomag sütőpor
1tojás felverve
A tojás kivételével osszegyurtam mindent
Majd kinyujtottam es retegesre hajtogattam..megint nyujtottam...hajtogattam..ezt 6x megismeteltem.
Ezutan 2orat pihentettem hutoben es ujra kinyujtottam szaggattam lekentem a tojassal es elomelegitett sutoben 150C.n sutottem.
Nagyon szépen köszönöm, nagyon finom lehet, mindenképpen kipróbálom.
Kellemes hétvégét :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!