Holnap lesz az osztály kirándulás PIKNIKKEL és nem tudom mit vigyek!?!?!?!?!?!? De nagyon kevés az idöm!
Tudok valami GYORS sütit ami elég 25-30 före???
És olyat irjatok ami izlene 6-7 éveseknek.
A jó tanácsokat elöre köszönom
Muffin.
Egyszerű, gyors, egy adagból pedig kijön kb 20-25db.
De valamilyen kekszet is süthetsz.
Muffin a leggyorsabb, leggazdaságosabb. Ha érdekel leírom az én receptemet, még ma este végzel vele dupla adagban.
Az jó lenne, ha lenne muffinpapír.
Írom is :) a mérce 1 bögre= 2,5 dl
2 bögre liszt (a bögre ütögetve, hogy tömörödjön, kb 40 dkg. )1,5 bögre cukor, 1 bögre joghurt/kefír/tejföl esetleg tej, 3 tojás,1 dl olaj vagy olvasztott vaj, 1 cs. sütőpor. ha barnát akarunk, akkor még 2 jó ek. kakaópor, de lehet, hogy akkor egy csöppnyivel több folyadék is kell. csak simán összekeverjük a hozzávalókat. A lényeg, hogy sűrű, nokedlitészta szerű legyen.
Ez az alap, és ebbe lehet tenni, amit csak akarsz. csokidarabokat, durvára vágott diót,mazsolát, gyömölcsdarabokat, fahéjat, sűrűre főzött pudingot, szóval végtelen a lehetőség az ízesítésre.
A papírkapszlikat háromnegyedig kell megtölteni, és előmelegíttett sütőben kb 180 fokon, kb 25 percig sütni. Villapróba !, ha nem ragacsos a villa már kész is.
a tepsit tedd vizes konyharuhára, ott gyorsan hűl, és gyorsan ki lehet szedni, mehet a következő adag.
Ez az alap 24 db-ra elég.
Nagyon finom, ha a tetejükre teszünk egy negyed dióbelet.
ha pudingos tölteléket akarsz, akkor kb 4 deci tejben főzz meg egy cs. pudingport, és hagyd teljesen kihűlni.
ekkor az alaptésztából csak egy csapott kanállal tegyél a kapszliba, majd rá egy kiskanál puding, majd egy befedni kevés alappal.
Nagyon finom ez a krémes muffin is.
remélem segítettem, és még ma meg tudod csinálni.egyébként 2-3 napig teljesen puha és finom.
üdv:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!