Mikor érdemes meggyet venni befőzéshez?
Régebben a nagyszemű, u.n. "pándi meggy"-et tettük el, ill. az apró "cigány meggy"-et (bocsánat, roma meggy?).
Lehet, hogy ma már ezeket a fajtákat is elnemesítették, de az biztos, hogy nem a legelőször érőt tettük el télire!
Bár még az is lehet, hogy piacon, kistermelőnél még esetleg találsz ilyen fajtákat!
Nekem van még Pándy meggyem ,de az kb.2 hét múlva érik.Szerintem az a legjobb meggy,csak az a gond vele ,hogy önmeddő és porzófa kell hozzá,anélkül gyér a termés.
A cigánymeggy kell hozzá az beporozza,az is van de azt nem szeretem,nagyon apró.
No látod kedves 4-es!
Ezért volt az, hogy minket, unokákat küldtek a nagyiékhoz, hogy szedjük le a fákról a meggyet (pándit is és az "aprószemű" is!!). És még az eltevéshez ki is válogattuk, lekvárhoz magoztuk... így a nyári szünetből egy hét el is telt!!! :)))
Háát, legegyszerűbben azt mondhatnám, hogy, amikor a pénztárcád megengedi.Most kezd érni, de a korai fagyok,a szélsőséges időjárás nagyban befolyásolják a piaci árakat.
A hónap végén talán érdemes lesz majd körülnézni a piacon,
és dönteni, hogy megéri-e eltenni vagy sem.
Most még nagyon drága, vagyis én még várnék vele, persze a döntés joga mindig a kérdezőé :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!