20-22 emberre hány liter tejből legyen madártej?
Figyelt kérdés
2016. jún. 4. 12:11
1/5 anonim válasza:
4 emberre 1,5 literből szoktam főzni, és 6-7 tojásból. Ez alapján kell 7-8 l tej és legalább 30 tojás.
2/5 anonim válasza:
Attól függ, hányszor akartok és mennyit enni belőle. Igaza van az elsőnek, én pl. 4 emberre közel 2 liter tejből főzök, de akkor abból marad még vacsorára is és bőven ehet mindenki.
3/5 anonim válasza:
Nálam tapasztalat szerint egy adag 1 tojás és 2,5 dl tej. Ez egy kisebb tálacskányi, egyszerre ennyi elég egy embernek. Ha több tányérral akarnál személyenként vagy hogy maradjon is, akkor többet is vehetsz hozzá
4/5 anonim válasza:
Még annyi: ekkora mennyiséget inkább két részletben főzz, a habgaluskákat pedig sokkal egyszerűbb mikróban készíteni. Egy keverőedénybe nagyjából 8-10 tojásból vert hab fér, úgyhogy ezt 3-4 részletben tanácsos csinálni: felvered a fehérjét, közben belekevered a porcukrot is (elég egy csapott evőkanál egy adaghoz), aztán beteszed a mikróba, legnagyobb fokozaton 1-1,5 percre, majd evőkanállal kiszaggatod a galuskákat és kész. Sokkal gyorsabb és egyszerűbb, mint ilyen irgalmatlan mennyiséget a tejben kifőzögetni.:-)
5/5 anonim válasza:
Én is öt emberre szoktam két liter tejből 5-6 tojásból.Én a tojás sárgája kikeverésekor a cukor mellett egy kis lisztet, vagy van. pudingport is használok, így kellemesen sűrű állagú lesz. A legnagyobb lábast használom hozzá, de sajnos az nem fér be a hűtőbe, így csak a spájz kövén hűtöm, majd kiadagolva teszem a hűtőbe.
Azt akarom kihozni belőle, hogy gondold át, hogyan tudod hidegen tartani ezt a nagy mennyiségű madártejet, mert ilyen melegekben nem tanácsos hűtés nélkül tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!