Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet főzőversenyt nyerni?

Hogyan lehet főzőversenyt nyerni?

Figyelt kérdés

Munkahely szervezett egy össznépi bulit, ami egy bográcsos főzőversennyel volt egybekötve. Az egyik csapat zsinórban másodjára szerezte meg az 1. helyet. Én meg legközelebb szeretném felvenni ellenük a kesztyűt, ha lesz még ilyen.


Igazából ilyen titkokra lennék kíváncsi, hogy egy bográcsos kajából(legyen az lecsó, paprikás krumpli stb), hogy lehet kihozni úgy a maximumot, hogy nyerni lehessen vele. Ezek nagyon egyszerű ételek, szinte elrontani se lehet és valamiben mégis másabb.


2016. máj. 30. 20:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát érdemes előtte otthon többször, ugyanúgy bográcsban elkészíteni az adott ételt.


Másrészt friss, jó minőségű hozzávalókat használni tehát ha mondjuk kolbászt is tesztek a paprikás krumpliba, akkor valami jó minőségűt, ne a legolcsóbb spárosat.


Nem spórolni a fűszerekkel,és ezekből is lehetőleg frisset és nem szárítottat használni. Teljesen más ízélmény. A pirospaprikán kívül más fűszerek használata (sokan azt hiszik,ebből áll a magyar konyha).


Friss, házi kenyeret kínálni mellé.


Egyedi étellel előrukkolni - pl. ha mindenki lecsót meg paprikás krumplit készít már egy jófajta erdei gombapaprikás is változatosság lenne - természetesen csakis friss, jó minőségű gombákkal


Nem tűzforrón kínálni,hogy leégesse a vendég nyelvét, mert akkor nem érez belőle semmit :)

2016. máj. 30. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi :) a gombapaprikás jó ötlet.
2016. máj. 30. 20:55
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Amivel én nyertem pár éve (csapattal a hátam mögött ) az erdeigombás, őzmájas lecsó volt, persze házi füstölt szalonnás alappal, szép sárga fokhagymás-petrezselymes nokedlivel. Persze a tálalás is nagyon szép lett, a zsűri ezt is méltányolta.A paprika színes volt és nagyon húsos, így megtartotta a formáját is, kellemes volt az állaga, nem volt ronggyá főzve.

Itthon is gyakran főzöm, sajnos őzmájhoz ritkán jutok, de csirkemájjal is nagyon finom.

Még egy tanács, ha elfogadod, ha pörköltalapú ételt készítesz, a hagymát mindig kicsi sóval, kis vízzel (ha van fedő az alatt ) párold, addig míg majdnem krémszerű, pépes lesz. Így sűrű alapod lesz és garantáltan nem akad senki nyelvére egy körömnyi hagymadarab.

2016. máj. 31. 07:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
neked is köszi :) kipróbálom itthon, ha eljutok addig, hogy főzzek.
2016. máj. 31. 08:28

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!