Narancsos-csokoládés torta díszítése?
Sziasztok!
Férjemnek készítek tortát.
A tésztája kakaós piskóta lesz.
2 fajta krémje lesz:
1: csokoládé főzött krém, tejszínnel elkeverve
2: Narancsos főzött krém, szintén tejszínhabbal lazítva.
A tetejére ezt a 2 fajta krémet akarom márványosan tenni, kandírozott narancsszeletekkel, és kandírozott narancshéjjal díszítve.
Az oldalával van gondom.
Bekenem, akár vegyesen a 2 fajta krémmel, de mivel fedjem be.
Lehetne pirított mandulával, de valahogy nem érzem odavalónak. A krémet az oldalán nem fogom tudni eldolgozni olyan szépen, hogy borítás nélkül hagyjam.
Előre is köszönöm a tanácsokat.
Sokszor csinálják azt a cukrászok, hogy az oldalát (főleg tejszínes krémek esetében) csak csíkos kenőkártyával meghúzzák.
De én el tudnám képzelni, hogy bekened és az oldalát kakaóval vonod be. (Egy lapról az oldalára fújod a kakaót a krémre.) Nyilván itt még a teteje akkor nincs bekenve, hogy ne ragadjon arra is rá.
Vagy kandírozott gyümölccsel csinálod az oldalát, a tetejére pedig igazi narancs szeleteket teszel.
Én is gondoltam a kandírozoztt narancshéjra, az oldalára tenni.
De az sztem túl tömény lenne.
A tetejére kandírozott narancsszeletet, és narancshéjat teszek.
Én készítem azt is, remélem sikerül, még soha nem csináltam.
:)
Tortadara?
Mármint édes morzsára, vagy arra a fekete kis hosszúkás csokikra gondolsz?
A tortadara (kis hosszú csoki)sem rossz, bár azt művészet lesz felrakni.
Én még olyat szoktam csinálni (kisautó meg ilyen gyerek tortáknál), hogy össze van kenve a tortalap és az egész úgy van feldíszítve, hogy pici apró pontokat nyomok egymás mellé. (Bár az oldalára még az is macerás.)
Sütőpapírra olyan széles olvasztott csoki csíkot kensz, amilyen magas a tortád, és olyan hosszút, mint a kerülete a tortának. Amikor félig megszilárdul, tehát már nem folyik, de még nem törik, hanem hajlik, akkor a torta köré tekered. Amikor teljesen megszilárdul, akkor lehúzod a sütőpapírt róla.
A torta oldalára, a csokicsík alá érdemes néhány helyen egy kis krémet kenni, hogy a csokicsík bele tudjon majd tapadni.
Kis ügyesség kell hozzá, de nagyon mutatós és különleges. Tulajdonképpen egy merev "páncélja" lesz a tortának. Persze ne legyen túl vastagon kenve a csoki, mert akkor a szeletelésnél csúnyán fog törni.
Most elgondolkoztam az édes morzsán.
Babapiskótát lereszelnék, és azzal beszórnám az oldalát.
Az olyan semleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!