Tudnátok olyan süti recepteket ajánlani amik sütés után egy hét múlva is tejesen jók?
Anyám piskótája hónapok után is jó volt (bár könnyű keksszé alakult)... Ehhez azért elég száraz környezet kell.
De alapvetően száraz süti kell hozzá, ott könnyen lehet, hogy az esetlegesen előnytelen állagváltozás is megúszható. A kihűlve megkeményedő mézeseket eleve sokáig tárolják, hogy megpuhuljanak, de az eleve puhák is remekül szokták bírni a gyűrődést. Száraz aprósüti, mézes vagy sem, ezeket hetekre is be lehet dobozolni, úgy hallottam. Mert tapasztalatom nincs, örülök, ha másnapra marad a sütiből.
Isler tojás nélkül: 20 dkg liszt,10 dkg darált dió, 15 dkg vaj, 5dkg cukor,reszelt citromhéj,kevés tej,hogy gyúrható legyen.
Sós teasütemény:
28 dkg liszt,10 dkg zsír,1 tojássárgája,1 sütőpor,só,kevés tej.Ezekből tésztát gyúrsz,kinyújtod,tojássárgájával megkened,derelyemetszővel csíkokra,vagy kockákra vágod. Megszórható reszelt sajttal,szezámmaggal,köménnyel...
Darálós keksz
Orleansi szelet
Kossuth kifli,másnéven pozsonyi kifli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!