Miért ragad néha a főtt tojás héjára egy kis fehérje, mikor szednénk le?
Figyelt kérdés
Tehát nem lehet szépen megpucolni a tojást.
Nem lehet ok, hogy nem elég friss, mert a saját tyúkjaink tojják. A főzési idő sem számít, mert ha egyszerre is főzünk többet, néhányat meg lehet szépen pucolni, némelyik meg ragad a héjára.
2010. ápr. 8. 08:30
2/7 anonim válasza:
Ez nekem is mindig probléma volt, amíg valahol nem olvastam, hogy a főtt tojásnak a szélesebb végit (tehát nem a hegyeset) kell feltörni tisztításhoz, mert az a levegős része. Azóta gyönyörűen sikerül mindig!
3/7 anonim válasza:
Sót tettél a vízbe? Attól általában szépen lejön a héja. És azért vedd figyelembe azt is, hogy a tojás 3 nap után a friss, mert állítólag akkor a legjobb használatra, szóval még jóval ezután mondhatjuk rá, hogy már nem friss!
4/7 anonim válasza:
Friss. 2-3 napos tojással már nincs ilyen probléma.
5/7 anonim válasza:
Vagy főzés közben megsérült a hártya.
6/7 anonim válasza:
azt szokták mondani, ez akkor van, ha túl friss a tojás.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Igen, só volt a vízben.
Erre nem gondoltam volna, hogy túl friss, de lehet benne valami... < Mikor először olvastam, először még nevettem, azt hittem, vicc! :-) >
2010. ápr. 8. 11:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!