Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zabkása vízzel?

Zabkása vízzel?

Figyelt kérdés
Hogyan készítsem el vízzel a zabkását? Egyszer csináltam és elég fura íze lett, alig bírtam megenni... Leírnátok hogy ti hogyan csináljátok pontosan és miket raktok bele?

2016. márc. 16. 19:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Én csak vízzel szeretem és ízesítésnek megsózom.
2016. márc. 16. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim válasza:
Én sokszor készítettem már vízzel. Lehet belerakni még banánt, vagy más gyümölcsöt, amit szeretsz. Én a banánt felaprítom és úgy főzöm bele a kásàba. Szórok bele fahéjat is. Mikor leveszem a tűzről, keverek bele egy kis eritritolt. Kb. ennyi. De lehet még belerakni mazsolát, diót stb. Ha olyan kedvem van, a tetejét megszórom cukrozatlan kakaóporral.
2016. márc. 16. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Tálkát félig feltöltöm zabpehellyel, hozzá fagyasztott borsó (vagy kukorica, répakocka, zellerkocka, céklakocka, kedvem szerint), csipet só, annyi víz, hogy ellepje, folpack a tetejére, mikróba be kb. 2 percre.
2016. márc. 16. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Kizárólag vízzel ettem még... Az enyém kissé speckó, mert tízszer annyi kókusz és mák van benne, mint zab... De írom a páromét :) 13 dkg zab, 5 deka kókusz (az jót tesz, igazából így kókusztejben fő a zab), 5 deka mazsola, víz teljesen szemre. Ez a munkahelyi reggelije néha, amivel ebédig kihúzza.

A kókusztól, mazsolától elég finom lesz, gondolom, fahéj is van benne, mert jól megy hozzá, én szoktam tenni bele, de még szegfűszeget és vaníliát is. S ugye mákot :)

Ennyi mazsola, kókusz és zab mellé nem kell édesítés (a zab is határozottan édeskés, de a másik 2 főleg), legalábbis nekünk nem.

Mehet bele más gyümölcs is.

Régebben kakaósan ettem a vízben főtt zabot, sósan valahogy sosem lett jó, nem szeretem a zabízt és ahhoz sok édes cucc kell, hogy elnyomja, de akkor már a kellemes tulajdonságaira tudok koncentrálni.

2016. márc. 16. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
#4 a mákos-kókuszos verzió milyen?
2016. márc. 16. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én mostanában mindig így készítem el reggel a zabkásámát:

kimérem a zabot a tányéromba,majd forró vízzel leöntöm,úgy,hogy a víz ellepje (kb. 1 ujjnyival magasabban).Ezután várok pár percet,amíg a zab magába szívja a vízet,ha kész,akkor mehet bele akármi. Szeretem fahéjjal+mézzel,banánnal,vegyes erdei gyümölccsel,kakaóporral,túróval+mézzel...Rengeteg variáció van.

Én azért nem főzöm,mert egyrészt macerásabb, és rájöttem,hogy így sokkal jobban ízlik. Másrészt pedig azt olvastam egyszer,hogy nem szabad megfőzni,hanem hagyni kell,hogy a zabból feloldódjanak a különböző tápanyagok.

2016. márc. 16. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
#5: Változó arányt használok, mindenesetre sokkal több kókusz, mint zab és minimum feleannyi, max. ugyanannyi mák. Elég egyszerű, igazából teljesen ízlés és hangulat dolga. Egy kis dió sem rontja el, szerintem nagyon jól megy a mákhoz.
2016. márc. 17. 00:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Legtöbbször belefőzöm a darált mogyorót. Mikor megfőtt, és kicsit hűlt, rakok bele mézet, ezt mindig, aztán a fahéj, banán, alma, grapefruit...tehát a gyümölcsök, azok már aktuális hangulat kérdése, hogy mikor melyikből. Ja, és én is szoktam kókuszreszeléket és mazsolát is ha olyan kedvem van.
2016. márc. 17. 07:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!