Zabkása vízzel?
Kizárólag vízzel ettem még... Az enyém kissé speckó, mert tízszer annyi kókusz és mák van benne, mint zab... De írom a páromét :) 13 dkg zab, 5 deka kókusz (az jót tesz, igazából így kókusztejben fő a zab), 5 deka mazsola, víz teljesen szemre. Ez a munkahelyi reggelije néha, amivel ebédig kihúzza.
A kókusztól, mazsolától elég finom lesz, gondolom, fahéj is van benne, mert jól megy hozzá, én szoktam tenni bele, de még szegfűszeget és vaníliát is. S ugye mákot :)
Ennyi mazsola, kókusz és zab mellé nem kell édesítés (a zab is határozottan édeskés, de a másik 2 főleg), legalábbis nekünk nem.
Mehet bele más gyümölcs is.
Régebben kakaósan ettem a vízben főtt zabot, sósan valahogy sosem lett jó, nem szeretem a zabízt és ahhoz sok édes cucc kell, hogy elnyomja, de akkor már a kellemes tulajdonságaira tudok koncentrálni.
Én mostanában mindig így készítem el reggel a zabkásámát:
kimérem a zabot a tányéromba,majd forró vízzel leöntöm,úgy,hogy a víz ellepje (kb. 1 ujjnyival magasabban).Ezután várok pár percet,amíg a zab magába szívja a vízet,ha kész,akkor mehet bele akármi. Szeretem fahéjjal+mézzel,banánnal,vegyes erdei gyümölccsel,kakaóporral,túróval+mézzel...Rengeteg variáció van.
Én azért nem főzöm,mert egyrészt macerásabb, és rájöttem,hogy így sokkal jobban ízlik. Másrészt pedig azt olvastam egyszer,hogy nem szabad megfőzni,hanem hagyni kell,hogy a zabból feloldódjanak a különböző tápanyagok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!