Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért reped szét a kenyér...

Miért reped szét a kenyér sütéskor?

Figyelt kérdés
Általában vízszintes irányban szokott egy hatalmas törésvonal keletkezni rajta, amikor sütőben közepes lángon (kb 200 fok) sütöm teljes kiőrlésű lisztből.
2010. ápr. 1. 13:39
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
be szoktad vágni a tetejét kicsit?
2010. ápr. 1. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
még valami eszembe jutott. Az azért lehet, mert a levegő akar távozni belülről. Talán ha teszel rá 1-2 lyukat, amikor már kezd megkeményedni nem fog felrepedni!
2010. ápr. 1. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen, néha be szoktam vágni 3 helyen is a tetejét, de nem nagyon segített... Szerinted mivel lyukasszam ki, és hány helyen? (Nem tudom a bolti kenyérnél ezt hogyan oldhatják meg, mert azt nem kell kilyukasztani.)
2010. ápr. 1. 13:50
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

talán a bolti kenyérnél más a sütő, nem tudom. Szerintem próbáld ki, szúrd meg egy-két helyen, villával vagy fogpiszkálóval. Azok kicsi lyukakat hagynak csak..

De szerintem a kirepedt kenyér a legszebb, nézd csak meg ezt, szerintem nincs vele semmi gond:

[link]

2010. ápr. 1. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
97%
Szúrd meg vékony fakanál nyelével az oldalán két-három helyen. Nekem így nem szokott kirepedni és nem is annyira zavaróak a lyukak.
2010. ápr. 1. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Igen, köszi a képet, tényleg gusztusos a cipó. Tul'képpen nekem sem okozna gondot, csak én a gyerekeimnek ebből szoktam szeleteket vágni, és az isibe szendrót készíteni belőle. Ekkor viszont az van, hogy gyakran ezeken a helyeken könnyen tovább hasad kenyérszelet, és fogás közben akár letörik az egyik fele a szeletnek... Tehát gyengíti a kenyér szerkezetét ez fránya repedés...

De majd azért kipróbálom a szurkodásokat is minden oldalról. :-)) Köszi a válaszokat!

2010. ápr. 1. 21:10
 7/9 A kérdező kommentje:
Még annyit (talán a kérdés feltevésekor nem fogalmaztam elég pontosan), hogy a repedés a kenyér oldalán szokott teljes hosszában kb. 3 cm szélességben végigfutni. (Ekkor lehet, hogy a tetejét hiába lyukasztom ki.)
2010. ápr. 1. 21:16
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
én úgy szoktam, ahogy utolsó írta, vékony fakanállal vagy hurkapálcikával megszúrkálom az oldalán, soha nem reped ki. tudnám miért kell lepontozni azt, aki végre jót ír.....
2010. ápr. 2. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat a napokban mindenképpen ki fogom próbálni a módszert/módszereket! :-))
2010. ápr. 4. 12:05

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!