Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mekkora a lefagyasztásnak az...

Mekkora a lefagyasztásnak az a legtovábbi időtartama, amely során a fagyasztóládában lefagyasztott és tartott hús még emberi fogyasztásra alkalmas?

Figyelt kérdés
Szürkemarhahúsról van szó az én esetemben....

2016. febr. 13. 12:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Korlátlan.
2016. febr. 13. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 aperitif ***** válasza:
100%

Elméletileg korlátlan, gyakorlatilag meg egy-két év alatt elveszítik az élvezeti értéküket. Ettől még alkalmasak maradnak emberi fogyasztásra, nem lesz bajod tőle, de az íze...

Az én tapasztalásom, hogy minél soványabb egy hús, annál tovább tárolható a fagyasztóban (pl. csirkemell, rövidkaraj), viszont egy zsírosabb hús, mint a tarja, már fél év alatt is megkapja az a jellegzetesen kellemetlen ízt, aromát, amit én csak fagyasztó-íznek nevezek.

Gondolom, ez valamiféle avasodás, ami kémiai folyamat, nem biológiai, és a fagyasztás nem akadályozza meg, talán csak lassítja.

2016. febr. 13. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Azért kérdeztem meg, mert a fagyasztóládánk belső oldalán rajzos formában található egy eligazítás.

A rajz a szarvasmarhaképhez 12 hónapot ír. Ezt egy kicsit túlzásnak tartottam, de a fagyasztóban tartott kérdéses húsokat 2013. októberében ill. 2014. áprilisában fagyasztottam le, ami viszont messze túlhaladja a fagyasztót gyártó cég ajánlását.

2016. febr. 13. 14:11
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Sok mindentől függ, pl. hány fokon fagyasztott, mennyire nyitogattad, leolvasztáskor mit csináltál vele.. de ha kiolvasztod a húst, a szagáról érezni fogod, hogy jó-e még, a romlott hús eszméletlenül büdös.
2016. febr. 13. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem volt rossz szaga. Elkezdtem főzni. A lé íze, az viszont .... csuda tudja....hmm...
2016. febr. 13. 15:39
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A fagyasztóban - már ha megvan a legalább -18 fok -, a húsok krolátlan ideig alkalmasak emberi fogyasztásra egészségügyi szenpontból.

Viszont a húsok mindig tartamaznak valamennyi zsírt és a zsírok még a fagyasztóban is lassan elkezdenek avasodni, ami ugyan az egészségre nem ártalmas, de a legtöbb embernek az avas íz nem tetszik. Ez az egyetlen ok, amiért megadják, hogy meddig ajánlott a fagyasztóban tartani a húsokat.

Ezért a legjobb, ha megkóstolod, hogy ízlik-e az étel, ha erösebben avasodik, azt észre lehet venni - de bajod nem lesz akkor sem töle.


(Érdekességképpen régi receptekben lehet olvasni, hogy egy-egy ételbe tegyenek egy-két darab avas szalonnát is, hogy jó íze legyen - akkoriban nyil´van még pozitívnak tartották sokan)

2016. febr. 13. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2016. febr. 14. 11:30

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!