Ha egy sós rúd receptjébe ecetet írnak, akkor azt nem lehet kihagyni?
Figyelt kérdés
Attól tartok, hogy savanyú lesz tőle. Egyáltalán minek bele az ecet?2016. febr. 5. 19:31
1/5 anonim válasza:
Nem lesz tőle savanyú, én csak ilyen ecetes receptet használok, 1 ek. 10 %-os ecet van benne és 6 kanél hidegvíz. isteni finom, ropogós, sokáig elálló sósrudacska. az ecet segít a felemelkedéshez, és könnyíti a tésztát.
2/5 anonim válasza:
Nem lesz tőle savanyú, csak az állaga lesz jobb.
Egyébként az ecet rengeteg ételnek hozza ki az ízét, én szinte mindenbe teszek. Nem sokat, 10%-osból egy fél mokkáskanállal, de "csodát" művel. Ma pld. lencsefőzeléket ettem ecettel ízesítve.
3/5 anonim válasza:
Nem lesz savanyú. A csöregében is van ecet, legalábbis én ilyet ismerek. Teljesen elillan, viszont az állagának jót tesz. Régebben szódabikarbóna+aszkorbinsav kombót használtam sütőpor helyett (állítólag nem jó sav nélkül, nos, ártani biztos nem árt, tettem bele savat), de újabban inkább almaecetet teszek a szódabikarbóna mellé, jó tapasztalataim vannak vele (s humorosan pezsegnek együtt, nem tudom megunni :D).
4/5 A kérdező kommentje:
Kösz, akkor úgy lesz.
2016. febr. 6. 12:42
5/5 anonim válasza:
A sütés hőfokán az ecet maradék nélkül elillan belőle, használd bártan, ha a receptben úgy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!