Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha egy sós rúd receptjébe...

Ha egy sós rúd receptjébe ecetet írnak, akkor azt nem lehet kihagyni?

Figyelt kérdés
Attól tartok, hogy savanyú lesz tőle. Egyáltalán minek bele az ecet?

2016. febr. 5. 19:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz tőle savanyú, én csak ilyen ecetes receptet használok, 1 ek. 10 %-os ecet van benne és 6 kanél hidegvíz. isteni finom, ropogós, sokáig elálló sósrudacska. az ecet segít a felemelkedéshez, és könnyíti a tésztát.
2016. febr. 5. 19:38
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz tőle savanyú, csak az állaga lesz jobb.

Egyébként az ecet rengeteg ételnek hozza ki az ízét, én szinte mindenbe teszek. Nem sokat, 10%-osból egy fél mokkáskanállal, de "csodát" művel. Ma pld. lencsefőzeléket ettem ecettel ízesítve.

2016. febr. 5. 20:15
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz savanyú. A csöregében is van ecet, legalábbis én ilyet ismerek. Teljesen elillan, viszont az állagának jót tesz. Régebben szódabikarbóna+aszkorbinsav kombót használtam sütőpor helyett (állítólag nem jó sav nélkül, nos, ártani biztos nem árt, tettem bele savat), de újabban inkább almaecetet teszek a szódabikarbóna mellé, jó tapasztalataim vannak vele (s humorosan pezsegnek együtt, nem tudom megunni :D).
2016. febr. 5. 23:45
 4/5 A kérdező kommentje:
Kösz, akkor úgy lesz.
2016. febr. 6. 12:42
 5/5 anonim ***** válasza:
A sütés hőfokán az ecet maradék nélkül elillan belőle, használd bártan, ha a receptben úgy van.
2016. febr. 8. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!