![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Házi krémsajttal csökkentheted a költségét:
Ha minden kötél szakad, bolti vödrös, 20%-os tejfölből is elkészíthető, érdemes kicsit meglangyosítani mikróban, alacsony fokozaton, aztán tüllbe, függönydarabba borítani, jól összecsavarni, tésztaszűrőbe, azt pedig egy nagyobb tálba téve (hogy a savónak legyen hova kicsöpögni) berakni a hűtőbe, másnap délután már felhasználható. 800 grammos tejfölből jó fél kiló lesz, akciótól/ártól függően 4-600 Ft.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Mi a drága rajta?
1000 ft-ért 500g mascarpone szerintem nem drága, amúgy meg minden elég olcsó benne. Főleg, hogy ebből kb. 8 emberes adag lesz...
Az a baj, hogyha a mascarponét kiveszed sem ízre, sem állagra nem fog hasonlítani.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nincs esetleg valahol egy tejgazdaság, ahol házilag készítik, és úgy olcsóbb?
Egyébként ha tudsz szerezni magas zsírtartalmú tejszínt, akkor magad is elkészítheted otthon:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!