Házi krémsajttal csökkentheted a költségét:
Ha minden kötél szakad, bolti vödrös, 20%-os tejfölből is elkészíthető, érdemes kicsit meglangyosítani mikróban, alacsony fokozaton, aztán tüllbe, függönydarabba borítani, jól összecsavarni, tésztaszűrőbe, azt pedig egy nagyobb tálba téve (hogy a savónak legyen hova kicsöpögni) berakni a hűtőbe, másnap délután már felhasználható. 800 grammos tejfölből jó fél kiló lesz, akciótól/ártól függően 4-600 Ft.
Mi a drága rajta?
1000 ft-ért 500g mascarpone szerintem nem drága, amúgy meg minden elég olcsó benne. Főleg, hogy ebből kb. 8 emberes adag lesz...
Az a baj, hogyha a mascarponét kiveszed sem ízre, sem állagra nem fog hasonlítani.
Nincs esetleg valahol egy tejgazdaság, ahol házilag készítik, és úgy olcsóbb?
Egyébként ha tudsz szerezni magas zsírtartalmú tejszínt, akkor magad is elkészítheted otthon:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!