Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért reped meg a sütemény...

Miért reped meg a sütemény tetején a csokimáz?

Figyelt kérdés
Mit csinálok rosszul. Forró vizes késsel vágom, de mégis megtörik a csoki. Lehet, hogy nem mindegy milyen csokit használok? Tippeket, ötleteket várok, hogy mit csináljak! Így elég rondán néz ki a sütemény.
2010. márc. 25. 11:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem a vágás a gond, hanem túl kemény a máz, vagy /és vastag.

Készítéskor pici tejet és vajat tegyél még bele

2010. márc. 25. 12:10
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Úgy szoktam, hogy gőz fölött felolvasztom a csokit (általában tortabevonó, Party, de most csokimikulás és csokinyúl is került bele) Adok hozzá egy kis olajat, hogy hígabb legyen. Az állaga jó volt, csak a szeletelés botrányos. De lehet, ha kevesebbet tennék rá...

Várom a további tippeket.

2010. márc. 25. 12:22
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én a zserbónál, csokitortánál így szoktam csinálni (mert nekem is vastag a csokimáz, így szeretjük)

Amikor ráöntöm a csokit a sütire, akkor várok pár percet. Van olyan pillanat, amikor még nem szilárdult meg a csoki, de már nem is folyik. Akkor kést ragadok, és a kivánt formában bevágom. Tehát a tortánál szeletbe, a zserbónál kockákra, de nem az egész sütit, csak a csokit rajta. Amikor szeletelésre kerül a sor, akkor már nem a vastag réteget kell(ene) átvágni, hanem a "nyomvonalon" haladva csak nagyon vékony réteget. Nekem így nem törik.

2010. márc. 25. 13:04
 4/8 A kérdező kommentje:

Húúú, erre nem is gondoltam! Tök jó ötlet! Köszönöm mindkettőtöknek!

Akkor ezután már nem csak finom lesz a süti, de jól is fog kinézni! :D

2010. márc. 25. 13:50
 5/8 anonim ***** válasza:
Az olaj helyett vajat kell a csokiba tenni,ugyanis attól puhább,lágyabb lessz!
2010. márc. 26. 10:50
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, majd kipróbálom legközelebb vajjal (margarinnal)
2010. márc. 26. 12:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Ne margarint, vajat!!
2010. márc. 26. 12:54
 8/8 A kérdező kommentje:
oké, bár ritkán szoktam teavajat venni, mert nagyon drága, de biztos jó, majd kipróbálom!
2010. márc. 26. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!