Miért reped meg a sütemény tetején a csokimáz?
Nem a vágás a gond, hanem túl kemény a máz, vagy /és vastag.
Készítéskor pici tejet és vajat tegyél még bele
Köszönöm!
Úgy szoktam, hogy gőz fölött felolvasztom a csokit (általában tortabevonó, Party, de most csokimikulás és csokinyúl is került bele) Adok hozzá egy kis olajat, hogy hígabb legyen. Az állaga jó volt, csak a szeletelés botrányos. De lehet, ha kevesebbet tennék rá...
Várom a további tippeket.
Én a zserbónál, csokitortánál így szoktam csinálni (mert nekem is vastag a csokimáz, így szeretjük)
Amikor ráöntöm a csokit a sütire, akkor várok pár percet. Van olyan pillanat, amikor még nem szilárdult meg a csoki, de már nem is folyik. Akkor kést ragadok, és a kivánt formában bevágom. Tehát a tortánál szeletbe, a zserbónál kockákra, de nem az egész sütit, csak a csokit rajta. Amikor szeletelésre kerül a sor, akkor már nem a vastag réteget kell(ene) átvágni, hanem a "nyomvonalon" haladva csak nagyon vékony réteget. Nekem így nem törik.
Húúú, erre nem is gondoltam! Tök jó ötlet! Köszönöm mindkettőtöknek!
Akkor ezután már nem csak finom lesz a süti, de jól is fog kinézni! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!