Ti mit esztek szenteste?
előétel/leves: balzsamecetes rukkola saláta, halászlé gyufatésztával
főétel: narancsos-konyakos karaj, pisztráng citrommártással, rántott hal
köret: rizs, cékláskrumplipüré, krumplisaláta
desszert: somlói, finn ribizlipite
-Sült kacsacomb, párolt lila káposztáva
-Töltött kápi
- Felső csirkecomb sütve, alsó csirkecomb rántva
- Töltött zöldséges palacsinta (mint a Hortobágyi húsos, csak itt zöldséggel van töltve, egyszerűen isteni)
- burgonyasali
Sütemények: (tesóm frissen végzett cukrász :D )
-diós-és mákos bejgli
-házi bon bon és házi narancsos diós szaloncukor
- citromos-mákos torta
- sajtos habroló
- fehércsokis-narancsos golyó
Ennyi kaja eddig enm igen volt nálunk karácsonykor. :D
Nem csodálom, hogy sok család kikészül a karácsonytól. El nem tudom képzelni, minek komplett svédasztalt feltálalni, nem látom értelmét, hogy napokat a konyhában töltsek, befogva mindenkit...Nálunk egy leves és egy főétel van, süteményt egyfélét csináltam, a gyerekek készítik (saját kérésükre) holnap délelőtt a kókuszgolyót. Csereberében vagyunk a rokonsággal, egy helyről már kaptam bejglit, holnap reggel viszem az én sütimet, a másik rokon zserbót ad, úgyhogy lesz 4-féle, de csak annyi, ami tényleg elfogy, és nem kell senkinek idegbetegnek lenni. Ebédre sütök vörös tonhalsteaket (10 perc), vacsorára lazac lesz, a szarvasragu-levesemet előkészítettem, holnap csak felcsapom a tűzhelyre. A köret egy része is kész van, hercegnőburgonyát sütök majd frissen (15 perc.)
Töltöttkáposztát közösen főzünk majd 25-én, a nyári konyhában elrotyog, amíg együtt van a família, és mindenki tud vinni belőle, a hozzávalókat is közösen vettük.
Nem akarom, hogy a gyerekeim arra emlékezzenek a karácsonyokból, hogy mindenki hajszolt, ideges, hülyére eszi magát a stressztől, utána meg jajgat, hogy elcsapta a hasát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!