Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csokis pohárkrémkészítés?

Csokis pohárkrémkészítés?

Figyelt kérdés
több receptben is olvastam, hogy fel kell habosítani a habtejszínt, és belekeverni a porcukrot meg az olvasztott étcsokoládét! és keksz vagy babapiskótával rétegezzük a pohárban. másik recept szerint lehet gyümölcsöt is belerakni pl. banán, mandarin. lehet esetleg tejszínhabot nyomni a tetejére és megszórni kakaóval… van valakinek még ötlete hogy lehet feldobni, vagy ez így jó lehet e?sosem csináltam még. gondoltam, hogy esetleg kávét is belekeverek a csoki mellé. vagy lehet a babapiskótát fellazítani valamivel? tej, víz? ahogy a tiramisuban van? minden választ szívesen fogadok! :)

2015. dec. 22. 09:33
 1/2 anonim ***** válasza:

Persze, jó ez így, de pl a babapiskótát kávéba is márthatod, esetleg egy kis rumaromával ízesítve. A csokit is variálhatod, amit a kemény tejszínhabba csorgatsz, rummal, kávéval, keserűmandula aromával, ízlésed szerint.

A rányomott habot is lehet díszíteni, akár színesíteni szórócukrokkal, de pl nagyon finom apróra tört grilázs-zsal megszórni.

2015. dec. 22. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

A felvert habhoz nem keverhetsz semmit, ami meleg (olvaszott csoki), mert összeesik. A csokis tejszín eléréséhez a folyékony tejszínt fel kell forralni a csokival, majd lehűteni 4-8 fokra és UTÁNA felverni.


Mascarponét vagy túrókrémet viszont keverhetsz ki meleg, folyékony csokoládéval is, és ezt felverni sem kell.

2015. dec. 22. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!