Ki mit főz, süt a családnak így az ünnep előtti napokon?
Ma lecsót készítek, (a fagyóból, amit eltettem ) tojással, kevés kolbásszal.
Holnap zöldségekből valami krémleves, krumplistészta.
Szerdán spenótfőzelék pár darab rántottmájjal.
Csütörtökön csak bekapunk délben valamit, mert este lesz a szokásos karácsonyi ünnepi vacsora.
Teletáltól rendeltünk ebédet.
Tésztafélék és kevésbé nehéz (több étel húsmentes) ételeket.
Mára volt egy rizseshús, 2 lencsefőzelék virslivel, vadas pulykatokány tésztával.
Holnapra 4 adag parmezános-tejszínes csirkemelles tészta.
Szerdára pedig 4 adag paradicsomos húsgombóc.
Reggelire, vacsira hideget eszünk.
ma zöldségleves és lángos volt
holnapra lasagnát tervezek, már rég akartam, de lehet, holnap se lesz időm, akkor viszont szárazat eszünk
szerdán pedig már sütések lesznek, főleg mézeskalács, majd abból lopdosnak :D
Mivel a páromnak karácsonyi szünete van, ráhagyom a főzést, majd feltalálja magát. Pénteken speciel nyulat sütött s azzal elég jól elvolt 3 napig. Én már csak sütit sütök, de azt akár napi kettőt is. Még nem kiforrott a mézesrecept, ráadásul idén cukorbetegnek kell.
Azért tegnap csináltam egy kis sült hagymás, sült padlizsános, paradicsompürés, oreganós ételt :)
De ha nincs nekem való főtt étel vagy süti, azt kihasználom és csak tojást eszem zöldségekkel :) Nekem ez csodálatos.
A párom ma elgondolkodott, hogy krumplit főzzön vagy kenyeret süssön, ez utóbbi lett a befutó. Így a mai étele: kenyér, gondolom, sajttal. Szeretünk főzni, de nem bonyolítjuk el, attól nem lesz finomabb, sőt, a kedvenceink a legegyszerűbbek.
Bár ezzel nem segítettem, azt hiszem.
Amúgy ha kéne valami étel, de nem akarnánk főzni, ki lehetne bontani egy lecsót vagy padlizsánkrémet, még a tavalyiakból is van.
Tegnapról maradt egy kis csirkepörkölt.
Ma csináltam párolt rizst és fasírtot. Mi azt ettünk a gyerekekkel, a férjem a pörköltöt kenyérrel.
Holnap csirkeszárnyat sütök, mellé sült krumpli vagy püré.
23-24 ebédre tojáslevest, pásztortarhonyát vagy rakott krumplit csinálok.
Szóba jöhet még bolognai, paradicsomos gombóc, túrós tészta, bármilyen főzelék virslivel/kolbásszal/párizsival...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!