Harcsapaprikáshoz milyen leves vagy előétel illik?
#4.:
De az nem előétel, hanem köret.
Én inkább valami savanykás ízhatású, kevésbé jellegzetes levest készítenék, ha már feltétlen kell a leves. Pl. egy paradicsom leves, vagy hasonló ízhatású vegyes-gyümölcs leves, püszke (=egres).
Bár nekem sohasem jutott eszembe, hogy a harcsa-paprikás elébe levest egyek. De utána a túrós-csusza az szinte kötelező azoknál, akik egyébként a "Tiszai-halászlé"-t szokták főzni!!!
Harcsapaprikáshoz nálunk köret a kapros túrógombóc vagy a túróscsusza, nekem nem igazán passzol leves vagy előétel.
Inkább csak desszertet kínálnék utána.
Egy kitűnő halászcsárdában egyszer a harcsapaprikás elé hoztak mindenkinek egy mini tálka túrót, só-paprika-bors, csípőspaprika volt az asztalon, és ropogós héjú friss kenyeret adtak mellé.
Mindenki bekaphatott pár falatot, úgy fűszerezte, ahogy akarta, és pont elég volt arra, hogy ne farkaséhesen várjuk ki a harcsapaprikás felszolgálását.
Levest én sem adnék elé, mert szerintem is felesleges.
Én sem adnék elé levest, hiszen elég "leves" főétel, túl sok lenne a lé egymás hegyén hátán :)
Inkább könnyed előételt kínálnék mellé, nekem is a túrós ill. savanykás fűszeres dolgok ugrottak be. Például különböző ízesítésű túrókrémek baguette falatokkal. Vagy esetleg uborkába tekert túrókrém-falatok, vagy pici petrezselymes tejföllel töltött paradicsomok nyárson, salátaágyon, vagy kőrözöttel töltött paprikacsíkok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!