Ha sót teszünk bele nem dermed meg?
Igen.
A végén.
Azért nem jó az elején beletenni, mert ha az elején beállítod az ízét, akkor még fogalmad sincs róla, mennyi fog belőle elpárologni, és nagyon beforrhat a végére, és sós lesz.
Nekem rontották már el így kocsonyámat, nem a só miatt nem dermedt meg, hanem mert nem tudtam eléggé befőzni, mindig után kellett önteni vízzel, különben ehetetlenül sós lett volna.
Szóval csak egy alap ízt adjál neki, és a befejezés előtt 20 perccel rakj bele annyi sót, amennyit kíván.
Az alatt a 20 perc alatt minden "alkatrésze" átveszi a megfelelő sósságot, és nem lesz benne sótlan semmi.
Én több mint 30 éve sóval fözöm a kocsonyát.
A kezdetén 1 liter vízhez egy csapott teáskanál sót teszek és a végefelé utánízesítem, ha kell.
Eddig mindig megdermedt. Igazán nem tudom, hogy aki ilyen hülyeségeket állít, honnan szedi!
Köszönöm a válaszokat. Nagyon szuper lett megdermett. Pedig ma ez miatt össze vitatkoztunk az egyik család taggal. Igaz egy kicsit sós lett de ehető.
Legközelebb a végén sózom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!