Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha sót teszünk bele nem...

Ha sót teszünk bele nem dermed meg?

Figyelt kérdés
Alitolag ha sót teszek a kocsonyàba akkor nem dermed meg, mi ebből az igaz? Az igazi kocsonya az sótlan?
2015. nov. 28. 12:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Rakhatsz bele.
2015. nov. 28. 12:13
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Ízlés szerint?
2015. nov. 28. 12:16
 3/6 anonim ***** válasza:

Igen.

A végén.

Azért nem jó az elején beletenni, mert ha az elején beállítod az ízét, akkor még fogalmad sincs róla, mennyi fog belőle elpárologni, és nagyon beforrhat a végére, és sós lesz.

Nekem rontották már el így kocsonyámat, nem a só miatt nem dermedt meg, hanem mert nem tudtam eléggé befőzni, mindig után kellett önteni vízzel, különben ehetetlenül sós lett volna.

Szóval csak egy alap ízt adjál neki, és a befejezés előtt 20 perccel rakj bele annyi sót, amennyit kíván.

Az alatt a 20 perc alatt minden "alkatrésze" átveszi a megfelelő sósságot, és nem lesz benne sótlan semmi.

2015. nov. 28. 12:33
 4/6 anonim ***** válasza:

Én több mint 30 éve sóval fözöm a kocsonyát.

A kezdetén 1 liter vízhez egy csapott teáskanál sót teszek és a végefelé utánízesítem, ha kell.

Eddig mindig megdermedt. Igazán nem tudom, hogy aki ilyen hülyeségeket állít, honnan szedi!

2015. nov. 28. 13:40
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Nagyon szuper lett megdermett. Pedig ma ez miatt össze vitatkoztunk az egyik család taggal. Igaz egy kicsit sós lett de ehető.

Legközelebb a végén sózom.

2015. nov. 28. 13:41
 6/6 A kérdező kommentje:
Az anyósom szerint ha sózom akkor nem dermed. Kedves utolsó édesanyám is sozta izesre csinalta. Azért mertem sózni de állítólag nem lehet. Azért is fordultam ide segítségért. De akkor butasag.
2015. nov. 28. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!