4 fős családnak gyors olcsó vacsi receptek?
ez az eredeti, de én csináltam már olyan töltelékkel is hogy kiszedtem a belét, egy tálba raktam, főtt tojást, pirított sonkát, tejfölt,sót-borsot, kolbászt, reszelt sajtot összekevertem és azzal töltöttem meg. De akármivel meg lehet tölteni amit szerettek. Az édes változat meg túró-tejföl, vaníliás cukor, aki szereti tehet bele aszalt, mazsolát, áfonyát, de mi nem szoktunk, de raktunk már bele csoki reszeléket vagy fahéjas cukrot.
Pl. a sok egészségtelen kalóriabomba helyett ehetnétek zöldségeket, gyümölcsöket is, esetleg tojást, sajtokat?
Ha mindenképp meleg ételt szerettek enni vacsorára akkor pl. serpenyőben pirított cukkini feta sajttal, 10 perc alatt kész egy nagy adag... vagy zölfűszeres-vajas gomba, lecsó, stb.
- Szalma-krumplit sütsz, ráteríted a tányér egyik felére
- Bármilyen húst, (csirkemell, sertés-comb stb.) vagy sertés-májat csíkokra vágod, lisztbe forgatva hirtelen megsütöd, ráteríted a tányér másik felére
- Szálára vágott vöröshagymát is megforgatod a lisztbe, szépen piros-ropogósra sütöd. Ezzel beborítod a már megsütött kaját, megszórod tört-paprikával.
Bármilyen savanyúsággal: uborka-, káposzta-saláta, cékla, stb. percek alatt elkészülő mennyei vacsi!!!
Nem arról van szó, hogy vega valaki vagy sem, de basszus ez nagyon egészségtelen, amiket felsoroltál.
Vacsorára elsősorban könnyen emészthető ételeket kellene enni, a húst meg ebédre, mert annak a megemésztése alaphangon is 3 óra.
Kedvenc gyorsvacsorám volt a "sült malacka", szafaládét hosszában félbe vágom, a két végét kb. 2-3 centire behasítom, és piros-ropogósra sütöm, a "lábai" ettől szétnyílnak, azért malacka. Ez jó sültkrumplival, salátával, vagy akár főzelékre feltétnek. Vagy a virslit hosszában bevágom, a résbe kis bacont, vékony szelet sajtot dugok, minigrillben megsütöm. Főtt és sült tojásételek végtelen variációja, lágy tojás, tojássaláta, tojáspástétom, tükörtojás, tükörtojás sonkával, rántotta, omlett, omlett töltve (gombával, kolbásszal, stb), tojásos gomba, tojásos paprika.
Húsos hasé, zöldséges hasé, vagy tésztába göngyölt sült virsli. Pizzák variációi, és a meleg szendvics is megunhatatlan, mert mindig mást teszek rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!