A Paprika Tv-ben, az Anyu főztje c. müsorban látott amerikai grillezett oldalas receptje kellene. Narancslében és sörben volt előzőleg megfőzve. Van valaki aki leirta a pontos receptet?
nem nézem a paprika tv-t, de ezen a linken megnézheted, hogy mikor ismétlik az adott műsort és felírhatod a receptet :=):
itt a recept::) remélem jól fordítottam
A barbecue szósz hozzávalói:
14 1/2 uncia paradicsomszósz
6 uncia paradicsompüré
2 evőkanál sötét barna cukor
2 evőkanál ecet
2 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1/2 apróra vágott hagyma
1 teáskanál száraz mustár
1 teáskanál cayenne bors
1 evőkanál Worcestershire mártás
Olíaolajban süsd ki a fokhagymát és hagymát, amíg a hagymák nem átlátszóak (ne hagyd, hogy a fokhagyma lebarnuljon).
A többi hozzávalókat is add hozzá, és hagyd sülni (lassú tűzön) még kb 20 percig.
A bordákhoz( vagy oldalas azthiszem:D):
A bélszín 4 "állványa", ami a bordákat támasztja:D ezt itt nem nagyon értettem
4,5 zeller szár, a zöld leveleit is beleértve
6 gerezd fokhagyma
1 jalapeño bors (a magok nélkül)
Egy negyedelt alma
2 negyedelt narancs
+ különféle friss zsálya levelei
2 csésze narancslé
4 palack pilsnersör
Chili bors olaj a tisztításhoz:S
Tengeri só (íze miatt)
Szedd ki a hártyát a bordák belsejéből. A bordákat tedd egy nagy "stockpotba"(ez nem tom mi) az oldalukra. Tedd a bordákhoz a zellert, a fokhagymát, a friss zsályát, a jalapeñot, az almát és a narancsot, Öntsd a sört és a narancslevet a bordákra, hogy befedje. fedd le és párold 1- 1/2 órát.
Ha kész vannak, vedd ki a bordákat és kend meg mind 2 oldalukat csiliborsolajjal. A bordákat pácold a barbecue szószban 10 percig, ezután még grillezd őket 10 percen keresztül olyan közepes hőfokon.
Hát nagyjából ennyi lenne remélem azért érthetően írtam le:):)Jó étvágyat kívánok:D
Köszönöm a receptet, engem is érdekelt.
Azt még esetleg megtudnád adni, hol találtad meg a receptjét? Én is megnézném az eredeti receptet. És video nincs-e véletlenül hozzá?
Köszi előre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!