Hány napig áll el a tojásfehérje a hűtőben?
Figyelt kérdés
Tegnap csináltam kalácsot, és megmaradt a tojásfehérje. Meddig tarthatom meg? Süti lesz ebből is.2010. márc. 17. 14:05
1/7 anonim válasza:
Max 1-2 napig, mert a tojás nagyon kényes étel.
2/7 anonim válasza:
A normál hütöben legfeljebb 1-2 napig, de minden gond nélkül le lehet fagyasztani, és úgy hónapokig eláll.
3/7 anonim válasza:
Én még nem hallottam olyat, hogy tojást valaki lefagyasztott volna.
4/7 anonim válasza:
lefagyasztva hónapokig. felhasználás előtt kell kitenni szobahőmérsékletre.ugyanúgy használható, mint a friss.
5/7 anonim válasza:
A tojás fehérjét is, a sárgáját is le lehet fagyasztani, söt együtt is, de csak összekeverve - felengedés után ugyanúgy használható, mint frissen. Már több évtizede csinálom így, és nagyon jól bevált. Hasznos, ha nem túl sokat fagyasztasz együtt le, hanem pl. két tojás fehérjét egy adagba (és célszerü ráirni, hogy hány darab), mert felhasználáskor igy praktikusabb, különben nem tudod adaolni.).
6/7 anonim válasza:
4 nap után használtam fel sütéshez és kitünő lett a végeredmény.Elég finnyás vagyok de mivel nem volt semmi kellemetlen szaga ezért mertem felhasználni kemény habbá tudtam verni nem volt hátránya hogy pár napot várakozott a hütőben.
7/7 anonim válasza:
Vicces kommentek... a macaron süti készítésénél a profi cukrászok akár 4 napon át is hűtőben tartják a tojásfehérjét, hogy szebben felverődjön utána. Sőt általában közvetlen a felhasználás előtt még 24 órát szobahőmérsékleten is pihentetik.
Szóval, ha friss és egészséges volt a tojás, és nem megy bele piszok, akár egy hétig is simán megvan hűtőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!