Sok receptnél olvasható az összetevőknél, hogy "csipet só", "késhegynyi só", miközben amihez hozzáadjuk, az hozzá képest relatíve sokkal több. Eennek ugye semmi köze az ízhez, nem amiatt elengedhetetlen?
Figyelt kérdés
2015. okt. 22. 08:50
1/5 anonim válasza:
De, ez kell az ízéhez, ugyanis a só kiemeli a többi összetevö és füszer ízét, enélkül az eredmény "üres" ízü lesz,
2/5 anonim válasza:
Miért, szerinted mire való a só?
3/5 Ügyet Lenke válasza:
Nagyon is köze van az ízhez, mert a só az egyik legismertebb ízfokozó, nem feltétlenül azért kell sózni, hogy sós legyen valami, hanem kiemeli az ízeket, édes süteményekbe is ezért kell például...ha nem teszel bele akkor ízetlen lesz.
4/5 anonim válasza:
Sok édes sütemény is élvezhetetlen csipetnyi só nélkül.
5/5 anonim válasza:
De, tipikusan az íze miatt adjuk hozzá. Ettél már sótlan tejberizst? Szerintem szörnyű :)
Persze, hogy pici a só a többihez képest, jól is néznénk ki, ha az étel nagy része só lenne. Sok fűszerből is pici kell, mégis számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!