Hogy kell sütni piskótát tortához?
Figyelt kérdés
2008. szept. 10. 17:51
1/4 anonim válasza:
Melegitsd elö a sütöt kb.160 fokra.6 tojás sárgáját 6 evökanál porcukorral habosra kevered, a fehérjét meg kemény habbá vered.6 evökanál lisztet összekeversz egy csomag sütöporral, majd belekevered apránként a tojássárgához. Ha ezt jól összekeverted szép nagy mozdulatokkal hozzáadod a kemény habot is.Vajazd ki a formát(én ehez az adaghoz 20cm-es tortaformát használok) amibe sütni fogod, majd egy kevés liszttel is hintsd be(a felesleget öntsd ki belöle)és mehet bele a kész tészta.Az elsö 10 percben NE nyisd ki a sütöt, mert összeesik a tésztád.30 perc után nézd meg,akkor jó ha beleszursz a közepébe egy vékony hegyes tárgyat( hurkapálcika, hustü) és nincs rajta tészta.Megvárod mig kihül, kiveszed a formábol és kész.Remélem tudtam segiteni és sikerül.
2/4 anonim válasza:
Én egyszerűbben szoktam.
A tojásokat egy csipet sóval egészben teszem a tálba, egy tojáshoz egy púpozott evőkanál cukrot teszek. Addig verem robotgéppel a habot, amíg sűrű, vajszínű, tömör hab lesz (türelem, kb 5-8 perc).
Ezután tojásonként 1 púpozott evőkanál lisztet elkeverek sütőporral (3 tojáshoz 1 csapott kiskanál). Ezt óvatosan belekeverem a habba.
Mehet az előmelegített forró sütőbe. Ha megemelkedett és kezd pirulni a teteje, akkor kicsit lejjebb veheted a lángot és tűpróbáig kell sütni. (ha a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad már tészta)
A lisztet lehet helyettesíteni részben pl natúr kakaóporral, darált dióval, darált mákkal, ha kicsit extrább tortát szeretnél.
Egy 26-os átmérőjú tortaformához én 5 tojást szoktam használni.
3/4 anonim válasza:
Én megint máshogy csinálom: ha átlag csatos formában akarod, 6 tojásost csinálj. A 6 tojásfehérjét felverem 6 kanál cukorral, ha kemény beleteszem a sárgákat, és verem tovább. A 6 kanál liszthez hozzákeverek 1 sütőport, és egyenként teszem hozzá, de ugyanúgy robot géppel! Kivajazott kilisztezett formába teszed, és 180 fokon sütöd. Ha már érzed az illatát, akkor kinyithatod, és ha a késre nem ragad rá a tészta, akkor jó. Lehet vizes piskótát is: ugyanez, csak 3 tojás, és a másik 3 helyett 3 evőkanál vizet kell rakni! Ritkább lesz. Ha kakaósat akarsz, a 6 kanál liszt helyett 3 kell, és 3 kanál kakaópor! Nekem ez mindig bejön. A sütöbe feltétlen legyen alul alufólia mindig! Gyümölcstortaformába 3 tojásost csinálj, ott elég fél sütőpor. De ha nem sajnálod a pénzt, vegyél szilikon formákat, ki se kell vajazni! Sok sikert!
4/4 anonim válasza:
5 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg cukor. Cukrásznak tanulok, mi ebből az anyaghányadból dolgozunk, és szép kis tortákat gyártunk ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!