Búzaliszten kívül milyen liszt kel még meg?
Figyelt kérdés
Pl. a rozsliszt? ( nem baj a glutén, csak a búzát kell kerülnöm ) Mivel lehetne lazítani a rozslisztből kelesztett tésztát? Akár kenyérnek, akár zsemlének, akár pizzának készíteném? Zabliszttel, rizsliszttel?2015. szept. 28. 19:31
1/6 anonim válasza:
Mindegyik megkel, mindegy, hogy rozs, árpa, mandulaliszt, stb...
2/6 anonim válasza:
Nem igaz, első.
A sikértartalom elengedhetetlen az élesztőgomba működéséhez sajnos, és a sikér másik neve glutén. Enélkül nem kel meg a kenyér.
Csak azt nem értem, kérdező, hogy búza tilos, de a glutén nem? Mert még búzaérzékenység úgy tudtam egyenlő a gluténérzékenységgel. Bocs, ha tájékozatlannak tűnök, de ez fura nekem.
3/6 anonim válasza:
Bocsánat, most néztem utána a búzaérzékenységnek.
Ha jól értelmezem, akkor a glutén szabad, így ha adagolsz sikért a kenyérhez, elviekben meg kellene kelnie. :)
Egyébként itt klassz receptek vannak:
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a linket is.
2015. szept. 29. 11:55
5/6 A kérdező kommentje:
Ja, igen, van lisztérzékenység, amiben a glutén a tilos, és van a búzaallergia, amiben a búza a tilos.
2015. szept. 29. 11:59
6/6 anonim válasza:
A rizslisztet nem ajánlom, abban van a legkevesebb glutén (glutén=sikér). A rizslisztből készült süti nem kel meg. Ropogós kekszhez jó csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!