KASZINÓ TOJÁS recept? Mit szoktak mellé még csinálni, fözni?
Én rém egyszerűen készítem, előrebocsátom, nem használok hozzá vajat, margarint, de még zselatinnal sem öntöm le a végén, mert nem szeretem:
A kihült főtt és pucolt tojásokat hosszában félbevágom, a sárgájukat egy tálba szedem, a fél tojásokat pedig szépen egymás mellé fektetem. Ha billeg, az aljából levágok egy picit (ez is mehet a sárgák közé), így már szépen megáll a lapított felületen :=). A sárgákat (és a faragásból származó fehérjeforgácsokat) áttörve krémesre kikeverem majonézzel, sóval, borssal, csipet pirospaprikával (csak a szép szín miatt) ízesítem, ha valaki szereti, nagyon apróra vágott metélőhagymát is tehet bele, ízben és színben is sokat dob rajta. Ezt a krémet töltöm vissza a tojásokba, villával kicifrázom a tetejét, kedvem szerint vagy dekorálom (pl. petrezselyemlevél, pirospaprikakrém, stb.), vagy nem, és a "kupaccal felfelé" franciasalátára fektetem szépen. Eddig mindenki nagyon dicsérte.
Anyósom majdnem ugyanígy készíti, de ő a krémbe tesz egy kis vajat is, így keveri ki habosra-krémesre. Amikor betöltötte a fél tojásokat, felfordítja őket és főzőtejszínnel higított, zselatinnal kevert majonézzel több rétegben (közben hagyja dermedni) befedi, így hatalmas bucka lesz. Így kerülnek rá a salátára, ez pontosan olyan, mint amit a hidegkonyha pultban veszel.
Válassz :=)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!