Túlzás, ha mindennap van süti?
Minden másnap sűtök valamilyen sütit az egyik ismerősöm azt mondta,hogy ez túlzás!
Valóban az lenne?
Igen, túlzás.
Nem kéne mindennap sütit enni.
Szerintem elég lenne egy héten egyszer sütni, abból is lehet enni 1-2 napig.
Nem az a túlzás, ha minden nap sütit eszel, hanem az, hogy minden másnap sütsz. Próbáld máshol levezetni a fölös energiáidat.
Mellesleg tény, hogy a napi szintű sütemény evés sem egészséges a liszt miatt, de nem mondom, hogy ebéd előtti-utáni desszert nem fér el. Én is majdnem minden ebéd után megeszek valami kis jégkrémet, vagy péksütit és egészséges vagyok.
Ha a család igényli és szereti és neked nem okoz gondot, szeretsz sütni,mért lenne baj.
Ezt azért mondja, mert ő lusta sütni, és megmagyarázza magának, hogy azért nem süt, mert felesleges.
De közben a boltba megveszi kakaós csigát,mert az édességet igényli.
és nem íhztok tőle??
ez tényleg túlzás
Nekem személy szerint a napi édességevés túlzás (nem mintha nem csinálnám, de igyekszem leszokni róla), de ez saját magamra vonatkozik, nem mindenkinek gond ez.
Az nem kicsit számít, milyen sütiről van szó s mennyiről.
Egy családnak egy tepsi süti szerintem elég minimális, persze nem mindegy, 12 db lapos keksz vagy valami extrém tömény krémes cucc :)
A glutént én sem tartom jónak, de ha valaki pl. teljes kiőrlésű kenyeret eszik és cukrozza a kávét, annak nincs különösebb erkölcsi alapja, hogy belekössön egy szolidabb normál sütibe... Én nem csinálok ilyesmiket, ezzel együtt nem tudom elítélni, ha valaki kétnaponta valami finom sütivel lepi meg a családját vagy önmagát. Max. megjegyzem, hogy lehet azért ideálisabban táplálkozni, illetve ez attól függ, milyen a süti. Az én sütijeim pl. durván szénhidrátszegények, nem ez a tipikus, de ilyen is van. S bár én nem szoktam glutént enni, ha valami elcsábíthat, az inkább egy finom házi süti, nem a bolti péksütik... Lelki szinten egészen más élményt nyújt s ez is fontos :) De ha odafigyel a készítő, akkor kifejezetten egészségesen is süthet (bár hogy kinek mi az egészséges, az igencsak változó).
Köszi a válaszokat!
Nem mindennap sütök! :)
Egy kis tepsi süti két napig elég.
De ezzen kívűl más édességet nem eszűnk.Természetesen,ha nem sütök valamiért,akkor igen veszek valamit.
És egyébként nem vagyunk elhízva! Sőt amikor a bolti sütiket ettük meg a péksütiket akkor híztunk 2-3kg
Ha mindig azt figyelnénk, hogy mi az egészséges, akkor nem ennénk semmit...elég elcsépeltek már ezek a tévhitek, amiket itt látok.
Azt kell enni, ami jól esik, csak mindent mértékkel, és TÖREKEDNI arra, hogy ha van rá lehetőség, 2 termék közül a jobb minőségűt vegyük meg.
Nincs azzal semmi baj, ha napi szinten bevágunk 1-2 sütit. Kell az abból szerzett tápanyag is a szervezetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!