Mi a külömbség? Piskóta: 6tojás,6ek liszt,6ek cukor VAGY 6tojás,12ek liszt,12ek cukor, azaz a duplája. Hol így hol úgy készítik.
Figyelt kérdés
Tudom, hogy van sütőpor is.
Csak én menzás piskótát szeretnék sütni, de nem tudom, hogy mi a különbség.
Segítentek elmagyarázni?
2015. szept. 1. 13:07
1/5 anonim válasza:
A másodikkal sokkal tömörebb lesz. Én mindig az elsőt sütöm de ott is úgy, hogy 4 evőkanál rétes liszt és 2 evőkanál sima.
2/5 anonim válasza:
Sűrűbb, tömörebb tészta lesz, ha több a liszt-cukor, mint a tojás!
Én sohasem a finomlisztből, hanem a rétes-lisztből készítettem, és a lisztet púpozott ek-lal, a cukrot csapott ek-lal raktam bele. A cukor ugyanis "lefelé húzza" a tésztát.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És a piskótát csokiöntettel receptnél Melyiket jobb készíteni?
2015. szept. 1. 14:10
4/5 anonim válasza:
Az első megoldás a nagykönyv szerinti piskótatészta, a második verzióba megy még 6 evőkanál víz is, amivel a tojást szaporítod, ez a menzás vizes piskóta (bár valószínűleg ott még több vizet tesznek bele). Tejre is cserélheted a vizet, az a harmadik piskótaverzió, csak úgy könnyebben megéghet a tej miatt. Sütőpor egyikbe sem kell, a tészta szivacsosságáért a masszába vert levegő felel.
5/5 anonim válasza:
menzás piskóta jól vizezett,spórolás miatt is.
am az 1. leírt recepted az igazi psikóta,a 2. már jóval tömörebb,de gondolom tojás spórolás miatt használják ezt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!