Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Akik "cukormentes" recepteket...

Akik "cukormentes" recepteket írkálnak, azok miért tesznek bele mézet meg agave szirupot meg ilyesmiket? Azok mióta cukormentesek?

Figyelt kérdés
nagyon idegesítő
2015. aug. 25. 23:31
 1/3 anonim ***** válasza:

Mert gondolom úgy értik, hogy répacukor-mentes.

De nem igazán értem, ha valami édes, az vagy a különféle cukroktól van, vagy mesterséges édesítőktől. Ha abszolut cukormenteset akarsz, akkor ne tegyél bele cukrot. (Persze vannak dolgok, pl. gyümölcsök, amik eleve tartalmaznak cukrot.) Ha meg édeset akarsz cukormentesen, akkor tegyél bele valamilyen mesterséges édesítőt.

2015. aug. 26. 00:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Más az összetétele a cukorrépából és a cukornádból készített cukornak. A méz teljesen más összetevőkkel rendelkezik.
2015. aug. 26. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Azt, hogy cukor, lehet szűken és tágan értelmezni. Én nem tenném, de van, akinek a répa- és nádcukor a cukor, elvégre szűken véve a méz nem cukor :)

De van, akinek az összes keményítő is cukor, hiszen az, összetett cukor.

Akit a gyorsan felszívódó édesítők zavarnak (diéta, betegség, érzékenység miatt), azoknak valóban nem cukormentesek a mézes cuccok... Nekem a cukormentes azt jelenti, hogy max. édesítőszer és esetleg igen kevés gyümölcscukor akadhat benne, répacukor, méz, szirup nem. Szerintem ez egész jó értelmezés.

2015. aug. 27. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!