Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Margarinnal vagy vajjal...

Margarinnal vagy vajjal készítsem a krémet?

Figyelt kérdés

A margarinok között amúgy van különbség?

Csak azért mert ma nézegettem hogy a Rama margarin 99%-ban megegyezik például a CBA margarinnal....


2010. márc. 10. 11:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
59%
a margarin alapból szemét. soha nem veszek. ipari hulladék mind. (mindegy hogy CBA, Liga vagy Rama)
2010. márc. 10. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
52%
a margarin fajtája mindegy, csak az a lényeg a krémnél, hogy legalább 3-4 g zöldet tegyél bele. Aztán azt kenyérre lehet kenni, felkockázni és kész.
2010. márc. 10. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Milyen krémről lenne szó?

Amúgy persze a vaj sokkal jobb.

2010. márc. 10. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarsz egy rakás vegyszert enni, akkor feltétlen vajat használj, a margarin - mindegy, hogy milyne márkájú - teli van vegyszerekkel, katalizátormaradványokkal, és csak azért engedélyezik a z árusitását, mert jó drágán el lehet adni a mindenféle hulladékból (olajpréselés maradványai) készitett vackot.
2010. márc. 10. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!


Tortakrémhez kellene nekem.

Eddig mindig kocka Rama-val csináltam.

Ízre teljesen jó volt, de amit írtok róla az elrémít.. :-S

És ha vajjal készítem a krémet akkor az ugyanolyan állagú lesz, és ugyanannyi mennyiség kell mint margarinból?

Teavajat ajánlja valaki?

Mennyiben tér el ezzel az íze?

2010. márc. 10. 11:51
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Vajjal az igazi, csak az drágább. A margarin vízzel felhabosított növényi olaj. Nme szemét, de nem is így terem a fán, ugye. A vaj pedig tiszta vaj. De legalább 1500 ft/kg, míg a margarin lehet hogy 600 ft/kg. Ezt is vedd figyelembe! Szobahőmérsékleten a vaj elolvadhat, hűtőben megkeményedik. A margarin jobban tartja az állagát.
2010. márc. 10. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
A vaj mindig finomabb, "dédmamásabb" az íz. A Ráma is nagyon jó. Ha vajból készíted, jobban ügyelj a hűtésre. A vaj hamarabb is avasodik, figyelni kell, hogy frisset vegyünk. A Rámát megveheted előre. Ha nagyon finomat akarz, akkor vaj. Ha nem akarsz drágá, de mégis jót, akkor ráma. Ha takarékoskodnál, akkor bármi legegyszerűbb margarin jó.
2010. márc. 10. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 A kérdező kommentje:
Én is attól félek hogy a krém túl laza lesz a vajtól..
2010. márc. 10. 11:55
 9/18 A kérdező kommentje:

...és én emeletes tortát készítek, nem lene szép ha szétcsúszna...

Na most akor tanácstalan vagyok.

Sajnos próbálkozásra nem sok időm van. Pénteken sütök élesben, a szombati szülinaposnak.

2010. márc. 10. 11:56
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Nagypapám cukrász, minden tortakrémet vajjal csinál, miután kész a torta hűtőbe kell tenni és akkor szépen megdermed, és utána semolvad olyan gyorsan, még sose csúszott szét egy remekműve sem :)
2010. márc. 10. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!