Tudnátok nekem mondani egészségre nem káros édesítőszereket?
Figyelt kérdés
Szeretném ezentúl édesítőszerrel csinálni a sütiket, de sajnos nem tudom melyik a legjobb. Előre is köszönöm :)2015. aug. 17. 10:02
1/5 anonim válasza:
A xillitet és az eritritet nem tartom rossznak, a xillit a fogaknak is jó, a fogkrémemben is az van (az eritrittől sem romlanak, der a xillit kifejezetten előnyös rájuk).
2/5 anonim válasza:
ha eritri(ol)t használsz figyelj arra hogy 160 fok fölött elveszlik az édes íze
3/5 anonim válasza:
A xilit (és nem xillit) és az eritrit cukoralkoholok, bár nem olyan károsak, mint a cukor, nem használnám őket. Én évek óta sztíviát használok (van por és folyadék formában is), ezzel teszem el a lekvárokat is. Viszont olyan sütikbe, melyekbe kell a "mennyiség" (pl. cukorral kell felverni a tojást), nem annyira jó, mert tömörebb lesz a tésztája, mivel nagyon kis mennyiség kell belőle.
4/5 Andizsuzsi válasza:
A cukoralkoholok egyáltalán nem károsak, a gyümölcsökben természetes formában is megtalálhatók, így az emberi szervezet számára nem idegenek. Az eritritet a bélben élő baktériumok nem tudják hasznosítani, nem szívódik fel, így nem szolgáltat energiát és nem okoz hasmenést. A többi cukoralkohol (pl. xilit, maltit) egy része felszívódik, így szénhidráttartalmával számolni kell, illetve nagyobb mennyiségben hashajtó hatású lehet az arra érzékenyeknél.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat! :)
2015. aug. 17. 15:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!