Tudtok nekem írni olyan olcsó főtt kajákat, amiket kenyérrel lehet fogyasztani?
Nem sok ötletem volt eddig, csak a paprikás krumpliig jutottam. Próbálkoztam lecsóval, de azzal valamiért nem lakom jól és úgy vagyok vele, hogy olyan zabákat akarok csinálni, amivel kihúzom ebédtől vacsoráig, vagy vacsi után egész éjszaka. Ezért is fontos, hogy kenyeres kaja legyen, mert az jobban telít.
Ha vannak ötletek, ne kíméljetek, házi specialitások is jöhetnek.
#2: Ez nem ilyen egyszerű. Logikuslenne, hogy a gyors ch-tól megéhezik az ember, sokan azt is teszik. Én speciel nem is tudtam soha kenyérrel jóllakni, mennyiségtől függetlenül... Sokfélék vagyunk.
De simán vannak emberek, akik megeszik a maguk totálisan gyors ch-ból álló ételét és 6-8 órán keresztül jóllakottak, fizikai munka mellett. A párom ilyen. Legyen meg a kalória, onnantól nagy különbség nincs jóllakás szempontjából. Régen mindenhez kenyeret evett, most szinte mindig fehér rizst. Teljesen jól működik a dolog. A rizs legalább nem gluténos, viszont kevesebb meló elkészíteni, mint a kenyeret, ráöntjük a vizet és megfő.
Kérdező, kenyeret egyesek szinte bármihez képesek enni. Mivel a jóllakás a cél, én is tartalmasabb ételeket ajánlok, száraz hüvelyesekből (pl. csilisbab) vagy másból, de zsírosan és nem kalóriaszegény alapanyagokat használva :) A krumpli még elég lightos, abból több kell, amúgyis, túl erős a hangsúly a szénhidráton. A hüvelyesekben több fehérje akad, mondjuk ezen a hús is segít. A lényeg, hogy legyen meg a megfelelő tápanyagbevitel.
A kedvencemet nem is említettem még: tojás. Laktató, tápanyagdús, a kenyérhez is megy. Ha már említetted a lecsót, azt mindig tojással eszem, bár így is kell mennyiség, mivel én kenyeret nem eszem hozzá, csak zöldséget :D. De így is jól lehet vele lakni, a zsír és tojás segít, a páromnak pedig a rizs. Nálunk egy étkezés kb. 1200 kcal, alatta éhesek maradunk, annyit így is össze lehet hozni, habár nem mindig egy fogásból áll az étkezésünk.
Egy gazdagabb, mondjuk sült zöldséges, tarjás, esetleg sajttal megszórt rántotta sem akármilyen étel, hiába egyszerű.
töltött káposzta
töltött paprika
tojásos lecsó
én ezeket csak kenyérrel tudom elképzelni
1 kg húsból kb 8 nagyobb káposzta vagy paprika jön ki, 1 étkezéshez kenyérrel egy darab elég nekem, de ha kettőt eszel meg kenyérre, még úgyis kijön olcsóra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!