Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan használjam fel a...

Hogyan használjam fel a cukkinit? Kisütni nincs kedvem :-)

Figyelt kérdés

Kaptunk a szomszédtól egy nagy cukkinit, de nincs kedvem kirántani. ... A töltött cukkini azért nem jó, mert nincs itthon hozzá se sajt, se darált hús. Nem tudom, mit kezdhetnék vele :(

Várom az egyszerű és finom recepteket!!!

Köszönöm! :-)

2015. júl. 15. 21:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
53%
cukkinifasírt: lehet hozzá tenni répát, krumplit, hagymát, sót, fűszert ízlés szerint, és ugyanúgy készíteni mint a húsból készültet, isteni
2015. júl. 16. 15:16
 12/14 anonim ***** válasza:
53%
cukkinis tészta:)
2015. júl. 16. 15:23
 13/14 anonim válasza:
Én pont ma csináltam azt! Csirkecombokat plusz a darabokra vágott cukkinit beleteszed wokba vagy serpenyőbe es leöntöd szósszal (felszeletelt hagyma, vegeta, kurkuma vagy amilyen fűszert szeretnél). Összekevered és pici vizet öntesz rá ès megfőzöd fedő alatt. Nálunk ez volt nagyon bejött :)
2015. júl. 16. 22:57
 14/14 anonim ***** válasza:

Mi van, erre járt a lepontozó manó? Na, akkor kérem én is a piros pacsit, mert gonoszat fogok mondani:

Kérdező!

Husi és sajt nélkül is nagyon finom töltött cukkinit lehet készíteni. Töltöttem már cukkinit:

- gombás rizottóval (kakukkfüves-fehérboros)

- olaszos gombás bulgurral (paradicsomszósz + bazsalikom + oregánó)

- tex-mex kölessel (paradicsomos, babos, kukoricás, korianderrel, petrezselyemmel ízesítve)

Nyilván, ha húsosak vagytok és akad otthon, akkor lehet hozzá bacont, kolozsvári szalonnát vagy csirkemellfalatkákat adni.

A cukkinis tészta az nálunk úgy néz ki, hogy:

- olajon üvegesre párolt vöröshagyma, belenyomva egy kis fokhagyma

- ezen megpárolod cukkini

- amikor majd nem kész, szórsz rá bazsalikomot.

Dúsítható tejszínnel, kolozsvári szalonnával/baconnel, husival.

Amikor nincs dögmeleg akkor ez megy nálunk: [link] (sajt csak a tetejére kell)

2015. júl. 17. 06:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!