Hegedű torta ára körülbelül mennyi?
Elárulok valamit, mert látom nehéz a felfogásod.
Az, hogy a tortát hegedű formájúra csinálják semmit nem árul el az áráról.
De hogy segítsek is: 500 és 50 ezer forint között lesz.
Rendben...ha 50ezer lesz,mindenképp küldök neked is belőle. ;) Pff....istenem,vannak gyerekes emberek.... -.-"
Köszi a válaszokat. :)
Szia!
Rendelni nem szoktam cukràszdàból.
Viszont rendszeresen csinálok én magam mindenféle tortát, simát is és formatortákat is kérésre.
Én eleve nagyon baráti áron dolgozom, az alapanyagokat kérem hogy vegyék meg nekem, vagy ha nincs idejük akkor megveszem én. Liszt, cukor ilyeneket én +ban nem számítok fel mert az mindig van.
Ha fényképeset kérnek akkor az+ 1000,- al megnyomja az árat.
Ha az alapanyagokat megveszik 1500,-ot szoktam kérni munkadíjra, ha nehezebb bonyolultabb minta akkor 2000,-et. Egy cukrászdába 5-6000,- tól kezdődnek a sima egyszerű torták. Formatorta drágább, maga a burkolóanyag (marcipán, fondant) is drága.
Te hedegűs tortát szeretnél, ami elég nehéz és munkaigényes. Ráadásul ha igazán szépet és élethűt szeretnél akkor azt airbrush-al kell megfújni a hatás fokozásáért- na ez a festék sem olcsó- bár kevés cukrászda használja...
Mondom az én verzióm.:
Anyagköltség:
Barna marcipánmassza 2500-2900,- attól függ mekkora a torta
Fekete marcipánmassza 500-900,-
(Ha fondantból akkor a barna durván 2000,--ból megvan)
Airbrush festék 600-1500,- 1 dl (de ez elhagyható ha elég az egyszerű is)
És ami a krémhez kell, durván 1000-3000,-ig de ha extra kérések vannak pl. egyik rész fehércsokis kókuszkrém legyen a másik trüffelkrém ami legyen megszórva meggyel, akkor ez dob az áron. ( volt már ilyen kérésem, egy szakácsnak készítettem vágódeszka tortát rajta köténnyel, késsel, karikára vágott répával, paprikával. Az íze is mennyei volt)
Na most nem vezetem le tojásilag stb. De pl. egy tök egyszerű téglalap alakú tortát 3500,-ért cakk pakk megcsinálok.
De egy időigényes bonyolult marcipánnal burkolt formatortát már csak az anyagköltség miatt sem tudnék én speciel 5000,- alatt elvállalni.
de a szívemet lelkemet beleadom, volt olyan tortám amit este 19 órától hajnali 2.15-ig csináltam hogy tökéletes legyen, igaz nagyon elfáradtam de nagy sikere volt és ez volt a lényeg.
Szóval kicsit hosszúra nyúlt, de a lényeg szerintem 10.000-20.000,- között számolj egy ilyen tortával. Persze nem mindegy hol rendeled, mert meg lehet biztos 8000,-ért is csinálni de az úgy is néz ki---már cukrászdailag mondom.
Egy-egy cukis tortán én is elgondolkodom amit látok, hogy te jó ég ezt ki merték adni a kezükből....és kimerik pedig förtelem.
Na sok sikert.
A 20 ezret drágállom: [link]
A Daubner is olcsóbb, pedig ők nem olcsók.
Mi itt csináltattunk formatortát:
Jó cuki, nyertek egyszer országtorta-versenyen is.
Ott 14 ezer körül volt egy hatalmas disznóöléses malactorta, aminek a nyakából állt ki egy kés, folyt le a vér meg minden. A kés nyele csokiból, az éle égetett cukorból volt. Nagyon élethű féldisznó volt, volt, aki azt hitte pár méterről, hogy valódi malacsült :D. Az kb. 20 szeletes torta volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!