Hogyan kell olyan pizzát sütni, amilyet az éttermekben adnak?
Elsősorban a tésztára lennék kíváncsi, de a szósz is érdekel, hogy mit rakhatnak rá.
Én a tésztát úgy csinálom, hogy liszt, felfuttatot élesztő, tej, só, összegyúr, keleszt, stb, de soha nem olyan, mint amilyet szeretnék, bár nem mondanám, hogy nem finom.
Első jó sok lisztet használ:=)
40 dkg liszt, 1 tojás, 2,5 dl víz, 2,5 dkg élesztő (fél kocka), 2 evőkanál étolaj.
Az élesztőt elmorzsolod a lisztben, hozzáadod a többit és jó alaposan összegyúrod. Liszttel vékonyan meghintve, konyharuhával letakarva meleg helyen keleszted kb. 30-45 percet. Olajozott sütőlapra nyomkodod (csak úgy, kézzel, így rusztikus lesz a felülete :=) ), vagy ha nagyon precíz akarsz lenni, akkor lisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtod (minél "boltibbra" akarod, annál vékonyabbra nyújtsd) és úgy fekteted az olajozott sütőlapra. Rákened az alapot, plusz a rakományt, megszórod reszelt sajttal és mehet a sütőbe 200 fokon kb. 20-25 perc kell neki.
Alap: -tubusos pizzakrém,
- paradicsompüréből oregánoval, bazsalikommal, vöröshagymával, pici sóval/cukorral szószt főzöl,
- jó minőségű (pl. Heinz vagy Felix) ketchup kis oreganoval megszórva
- zöldfűszerekkel és/vagy juhtúróval megbolondított tejföl
- nyers, elkevert tojás kis sóval (ezt szoktam egy kanál tormával is elkeverni, rá gépsonkát fektetek, sajttal szórom és sütöm -imádjuk!)
Tul.képpen az alapoknak csak a fantáziád szab határt. Ne félj kísérletezni!
"Első jó sok lisztet használ:=) "
upsz..:) Neeeem, az annyi! A többi hozzávalót írtam rosszul..:)
A többit??
szóval 400 deka liszt? 4 kiló liszt? minek neked annyi?:O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!