A friss zöld kapor mije és mibe használható fel?
Oké a vékony levelei pl. túrókrémekbe, pl rétesbe, vagy tökfőzelékbe...
De ezeken kívül?
Még mibe jó a zsenge levél?
És az ujjnyi vastag szára felhasználható valamire???
Kaporszósz például, én imádom. :)
De egy zöldbabpörköltet is fel tud dobni.
Paprikasalátába kiváló! Ugyan úgy készítsd mint az uborkasalátát, és szórd meg friss kaporral!
A juhtúrós ételekhez is remek fűszer.
A kapormártás meg nagyon passzol főtt húsokhoz.
Egy véletlen folytán egyszer belefőztem a karfiollevesbe petrezselyemzöld helyet, finom lett így is.
kapros burgonyafőzelék
tökfőzelék,tökleves
uborkasaláta kapros tejföllel
Kapormártást én is gyakran csinálok a zsenge kaporból.
Ugyancsak gyakran készítek fokhagymás-kapros tejfölt, halakhoz, rántott zöldségekhez, húsokhoz is.
Az édeskáposzta főzelékbe is nagyon finom.
Ezenkívül én is még azokba, amiket már leírtak.
A vastag száras, már virágzó kifejezetten jobb kovászos uborkába, mint a zsenge levélkék.
Zsenge levél:
Kaporkrémleves - elég jó eséllyel indul a világ legrondább levese címért, viszont nagyon ízletes.
Illetve fel lehet használni újkrumpliból készült salátához is, az almaecetes és a majonézes verzióhoz is jól megy.
Mi a zöldbablevesbe is szoktunk rakni néha, teljesen más aromája lesz, mintha csak petrezselymet rak bele az ember.
Láttam már friss sajtos-uborkás szendvicsben is, azóta is ki akarom próbálni (csak valami sosincs itthon a 3 összetevőből).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!