Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A friss zöld kapor mije és...

A friss zöld kapor mije és mibe használható fel?

Figyelt kérdés

Oké a vékony levelei pl. túrókrémekbe, pl rétesbe, vagy tökfőzelékbe...

De ezeken kívül?


Még mibe jó a zsenge levél?


És az ujjnyi vastag szára felhasználható valamire???



2015. jún. 9. 11:53
 1/9 anonim ***** válasza:
69%
Szárastul csak kovászos uborkába szoktam beletenni, mert ott csak az íze a lényeg, hogy bele érjen, de nem esszük meg. Minden más esetben leszedem a zsenge leveleket, persze azért nem darabonként, tehát azt a vékonyka szárat, amiből kijönnek az apró levelek, azt is felaprítom. Ezen kívül amit leírtál, nálunk a tzatziki mártogatós gyakori. Bár sok helyen nem írnak bele kaport, a mi ízlésünk szerint nagyon jól elfér benne a friss uborkával. Nagyon apróra kell vágni és csak a legvékonyabb részeket, hogy a mártogatós selymességébe ne zavarjon be kaporszár, amit rágni kell. Nekem azért a kedvencem, mert benne van a nyár íze, és sok mindenhez megy: Házi készítésű gyros tálhoz, grillezés mellé, tortillához, fehér sült húsokhoz. De ezt az öntetet sima saláta keverékre is ráöntheted, amit még feltuningolsz egy kis sajttal, vagy könnyű felvágottal.
2015. jún. 9. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
69%

Kaporszósz például, én imádom. :)


De egy zöldbabpörköltet is fel tud dobni.

2015. jún. 9. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
77%

[link]

Egyik kedvenc ételem.

2015. jún. 9. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
77%

Paprikasalátába kiváló! Ugyan úgy készítsd mint az uborkasalátát, és szórd meg friss kaporral!


A juhtúrós ételekhez is remek fűszer.


A kapormártás meg nagyon passzol főtt húsokhoz.


Egy véletlen folytán egyszer belefőztem a karfiollevesbe petrezselyemzöld helyet, finom lett így is.

2015. jún. 9. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
69%

kapros burgonyafőzelék

tökfőzelék,tökleves


uborkasaláta kapros tejföllel

2015. jún. 9. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
69%

Kapormártást én is gyakran csinálok a zsenge kaporból.

Ugyancsak gyakran készítek fokhagymás-kapros tejfölt, halakhoz, rántott zöldségekhez, húsokhoz is.

Az édeskáposzta főzelékbe is nagyon finom.

Ezenkívül én is még azokba, amiket már leírtak.

A vastag száras, már virágzó kifejezetten jobb kovászos uborkába, mint a zsenge levélkék.

2015. jún. 9. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Zsenge levél:

Kaporkrémleves - elég jó eséllyel indul a világ legrondább levese címért, viszont nagyon ízletes.

Illetve fel lehet használni újkrumpliból készült salátához is, az almaecetes és a majonézes verzióhoz is jól megy.

Mi a zöldbablevesbe is szoktunk rakni néha, teljesen más aromája lesz, mintha csak petrezselymet rak bele az ember.

Láttam már friss sajtos-uborkás szendvicsben is, azóta is ki akarom próbálni (csak valami sosincs itthon a 3 összetevőből).

2015. jún. 10. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Gratulálok a lepontozó agyamenteknek !Ők biztosan sokkal jobbakat tudnak, csak nagyon titkolják...
2015. jún. 10. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Ezen én is elcsodálkoztam, hogy itt mi értelme volt egyes válaszok lepontozásának.
2015. jún. 10. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!