Nem kell sütni süti?
Olyan receptek kellenének mint pl.a raffaello.Amit nemkell sütni.
Sütinév recepttel kéne technika órára.
Aki tud az segítsen!Előre is köszönöm a recepteket!
ALMASZALÁMI
Hozzávalók:
25 dkg megtisztított puha alma (tisztán mérve)
25 dkg cukor
3 dkg vaj
5 dkg darált dió
5 dkg mazsola
1 púpozott evőkanál kakaócukor a külsejére
Elkészítés:
Az almát vékonyra szeleteljük, majd a cukorral és a vajjal saját levében addig pároljuk, míg teljesen szét nem fő. Ekkor belekeverjük a diót, a mazsolát és a kakaót, és kevergetve olyan sűrűre főzzük, hogy összetapadjon. (vigyázni kell, mert könnyen leég!) Gyúródeszkára cukrot hintünk, és az almás masszát csíkban ráhalmozzuk, majd hűlni hagyjuk.
Ha kihűlt, vizes kézzel hengert formázunk belőle és a cukorba forgatjuk. Néhány napig állni hagyjuk (szellős helyen), hogy megszikkadjon, majd vizes késsel szeleteljük.
Előző vok, lehet ez még jobb. A csokit mindenki szereti.
CSOKOLÁDÉ BOMBA
Hozzávalók:
25 babapiskóta
15 dkg porcukor
20 dkg vaj
3 tojás
3 dkg kakaó
1-2 evőkanál rum
tejszínhab
Elkészítés:
A tojássárgákat habosra keverjük a vajjal, és a cukorral. Majd közékeverjük a kakaót, és a tojások kemény habbá vert fehérjéjét, végül rummal ízesítjük. Ebből a krémből egy réteget terítünk egy mély üvegtál aljára, amelyre egy sor babapiskótát teszünk, ezt a sort ismét krémmel fedjük le. Mindezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak. A sütemény tetejét krémmel vonjuk be. Egy napig a hűtőben tartjuk, és közvetlenül tálalás előtt 3 deci tejszínből vert kemény édes habbal tálaljuk.
Hideg kutya
Hozzávalók:
* 1 csomag ostya tortalap
* 25 dkg sütőmargarin
* 2 db egész tojás
* 25 dkg kristálycukor
* 2 dkg kakaó
* 1 csomag csokoládés pudingpor (főzni való)
* kevés rum
* 2 marék mazsola
* kókuszreszelék
Elkészítés:
Egy kb. 2 literes lábasba tesszük a margarint, a tojásokat, a cukrot, a kakaót és a pudingport. Jól összekeverjük, takaréklángon melegítjük. Felfőzzük, levesszük a tűzről. Beletördeljük a tortalapokat. Hozzákeverjük a mazsolát és a rumot. Folpackkal kibélelünk egy őzgerincformát, beleöntjük a masszát. Teljesen hagyjuk kihűlni, majd fagyasztóba tesszük. Másnap kiborítjuk, leszedjük a fóliát. Felszeleteljük kb. 1 cm-es darabokra, beleforgatjuk a kókuszreszelékbe. Frissen fogyasztjuk, a maradékot hűtőszekrényben tároljuk.
Megjegyzés:
Fagyasztóban sokáig eláll, érdemes nagyobb adagot készíteni, így ha hirtelen vendégek jönnek, gyorsan van süteményünk. Isteni finom!!!
Forrás: www.mindmegette.hu
A különbség: én házi baracklekvárt is szoktam bele tenni, meg 1 adag kávét, és nem meggybefőtt levét (azt megiszom:)). A közepébe pedig kimagozott meggybefőtet teszek. Ja, és alapból darált kekszet használok, nem én darálom.
Dinnye
Hozzávalók (-):
* Piros részhez:
o 12,5 dkg margarin
o 20 dkg darált keksz
o 10 dkg porcukor
o 1 piros ételfesték
o 1 rum aroma
o 2-3 cl sárgadinnyevodka, vagy víz
* Zöld részhez:
o 12,5 dkg Rama
o 30 dkg darált keksz
o 1 zöld ételfesték
o 10 dkg porcukor
o 2-3 cl sárgadinnyevodka, vagy víz
* A magokhoz:
o tortadara
Elkészítése: A piros masszából készítünk 6 db egyforma golyót, a zöld masszát is 6 felé osztjuk, és bevonjuk vele a piros golyókat. Pár órára hűtőbe tesszük, majd minden golyót 8 felé vágunk. Miután felszeleteltük, mindegyiket tortadarával díszítjük, ezek lesznek a magok.
Kókuszgolyó:
-háztartási darált keksz
-margarin
-kakópor
-rúm aroma
-darált dió
-cukor
-lekvár
-tej
-kókuszreszelék
Ezeket a hozzávalókat összedolgozod és golyókat formálsz és kókuszreszelékbe hempergeted őket és kész is:)
Köszönöm a recepteket!
Ezek tényleg nagyon jók lehetnek,majd kipróbálom!
De azért még írhattok,ha tudtok még ilyen jókat!
Várom a további recepteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!