Keverttésztából torta? Segítene valaki?
Figyelt kérdés
Maciformám van,de olyan tésztából szeretnék tortát sütni,amibe egészbe mehet a tojás,nem külön kell bajlódni...kb 8tojásos piskóta helyett kéne valami megoldás..2010. febr. 23. 10:10
1/7 anonim válasza:
Nekem van: 25-30 dkg liszt,3 tojás, 1 kávéskanál szodabikarbóna,6 kanál (nem jéghideg) viz.+cukor izlés szerint+tésztájába tehetsz eszencet(vanilia,rum,kakaó)
2/7 anonim válasza:
első vok nem 25-30 liszt hanem 50!!!!
3/7 anonim válasza:
Nah..vegyük előrről: 30 dkg liszt,6 kanál viz,3tojás,1 csomag sütőpor,cukor izlés szerint!!!!!!!!!!Ez a jó recept!!!!!Első+második vagyok.Összekertem...
4/7 anonim válasza:
jah és 25-30 perc sütés. Az első 2-3 perc maximum hő fokon, a többit a min. szoktam, a végén egy fogpiszkálóval nézem meg, hogy ragade rá valami.Ha nem ragad akkor kioltom a gázt és még 5 percig bent hagyom a tésztát majd veszem ki. Ha akarod ezt is elvághatod avgy úgy csinálod a tortát h lesz ez a lap és akkor rá rakod a cuccokat:pudingkrém,gyümi,tejszinhab,zselatin..De én mindig 2 sütök belőle.
5/7 anonim válasza:
Megint én vagyok (első). Eszembe jutott egy más variáció!És lehet h ez tökéletesebb volna, mivel ez sokkal nagyobbra felszokott nőni nekem, és ha elakarod vágni akkor ez lehet h jobb volna._: 2,5 decis bögre kell hozzá: 2bögre liszt,4 tojás,1/2 bögre olaj, 1 kkanál szodabikarbóna,1kkanál sütőpor,cukor izlés szerint + 3 almát reszelj bele a needvességhez csak!!!S aztán ugyanúgy sütöd, olyan izt adsz amilyent akarsz!!Persze úgy kezdjed h a tojásokat, a sütőport,a szodabikarbonát, a cukrot és az olajat jól keverd össze s aztán bele a lisztet +amit akarsz(kakaó, eszencek).Elég kemény masszát kapsz, de ne ijedj meg!ezt a fajtát 45 percig szoktam ugyanúgy sütni
6/7 anonim válasza:
szia! csináld a kakaós kevertet, az a legegyszerűbb. leírom neked.
-25 dkg liszt
-25 dkg cukor
-2,5 dl tej
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 db tojás
- 1 csom. sütőpor.
-5 dkg sötét kakaópor
a vajat a tojással és a cukorral habosra keverni, hozzáadni a sütőporos lisztet, apránként a tejet és a kakaót.
a formát alaposan kikenni zsiradékkal és kilisztezni, hogy mindenhol érje.beleönteni a masszát és tűpróbáig sütni. kb. fél óra sütés.
üdv.
7/7 anonim válasza:
szia4 na , hogy sikerült a maci tortád ??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!