Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zsiradék nélkül nem lehet...

Zsiradék nélkül nem lehet finom borsólevest főzni?

Figyelt kérdés
2015. máj. 3. 20:10
 1/5 anonim ***** válasza:
78%

De, csak nehezebb, mert a zsiradék hordozza az ízanyagok nagyrészét.


Ettöl függetlenül értelmetlen dolog is, mert a zöldségekben lévö vitaminok, csak zsiradék jelenlétében tudnak felszívódni.


(És nem a benned lévö zsiradékról van szó ilyenkor, hanem az ételben lévöröl. Ha ezt tudod, akkor bocs, de sokszor olvastam más ilyen megjegyzést)

2015. máj. 3. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
72%

Jó kérdés. Én életemben egyetlen napig próbáltam meg zsírkerülően enni (muszáj volt kipróbálnom, persze borzalmas volt), de még nekem is nagyon ízlik néha pusztán a vegyes zöldségek főzőleve. A borsó különösen jó ízt tud adni neki, s ha répás-karfiol az alap, hmmm, az remek. A zeller levét már nem innám meg.

Úgyhogy bizonyára egy zsírtalan borsólevesben is vannak finom ízek, de azért zsírral az igazi, attól lesz igazi leves, gyöngyöző pirospaprikás zsírpöttyökkel meg minden. A zsír eszenciális tápanyag, egyszerűen kell, a levesbe pedig nem kell sok.

2015. máj. 3. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
78%

Pici zsíron kevés vízzel párold meg a zöldborsót és a zöldségeket. Egy kiskanálnyi cukrot tegyél rá, ha már puha a zöldség, szórd meg liszttel, forgasd jól át, és öntsd fel a megfelelő mennyiségű vízzel. Tehetsz bele tésztát és tejfölt is.

Finomabb, mint a pirospaprikás-rántásos változat.

2015. máj. 3. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Mivel én szinte már minden verziót kipróbáltam és egyedül a paprikás rántásos verziót szeretem, így nekem elég nehéz lenne.

Nem tudom, kísérletezz zsír nélküli változatokkal, hátha neked bejön.

2015. máj. 3. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ma mar szinte minden hig purere ramondjak, hogy kremleves. Csinalj Te is "kremlevest"! Mondjuk a selymes texturahoz igy is kellene egy kis zsiradek es mint elottem mar tobben is mondtak, a zsirban oldodo vitaminokhoz es a zsirban oldodo fuszerekhez sem art egy kis zsiradek ... de ettol meg biztosan lehet elfogadhato kajat csinalni parolt zoldsegek osszezanzasitasabol.
2015. máj. 4. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!