Zsiradék nélkül nem lehet finom borsólevest főzni?
De, csak nehezebb, mert a zsiradék hordozza az ízanyagok nagyrészét.
Ettöl függetlenül értelmetlen dolog is, mert a zöldségekben lévö vitaminok, csak zsiradék jelenlétében tudnak felszívódni.
(És nem a benned lévö zsiradékról van szó ilyenkor, hanem az ételben lévöröl. Ha ezt tudod, akkor bocs, de sokszor olvastam más ilyen megjegyzést)
Jó kérdés. Én életemben egyetlen napig próbáltam meg zsírkerülően enni (muszáj volt kipróbálnom, persze borzalmas volt), de még nekem is nagyon ízlik néha pusztán a vegyes zöldségek főzőleve. A borsó különösen jó ízt tud adni neki, s ha répás-karfiol az alap, hmmm, az remek. A zeller levét már nem innám meg.
Úgyhogy bizonyára egy zsírtalan borsólevesben is vannak finom ízek, de azért zsírral az igazi, attól lesz igazi leves, gyöngyöző pirospaprikás zsírpöttyökkel meg minden. A zsír eszenciális tápanyag, egyszerűen kell, a levesbe pedig nem kell sok.
Pici zsíron kevés vízzel párold meg a zöldborsót és a zöldségeket. Egy kiskanálnyi cukrot tegyél rá, ha már puha a zöldség, szórd meg liszttel, forgasd jól át, és öntsd fel a megfelelő mennyiségű vízzel. Tehetsz bele tésztát és tejfölt is.
Finomabb, mint a pirospaprikás-rántásos változat.
Mivel én szinte már minden verziót kipróbáltam és egyedül a paprikás rántásos verziót szeretem, így nekem elég nehéz lenne.
Nem tudom, kísérletezz zsír nélküli változatokkal, hátha neked bejön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!