Hogy változik a rizs főzés közben?
Figyelt kérdés
Miért van az, hogy ha olaj/pirítás nélkül főzöm a rizst, 1,5xeres vizet vesz fel, ha megpirítom, akkor meg 2xerest? Mind két esetben pergős rizs az eredmény. Viszont ha felcserélem az arányokat, akkor meg az első esetben túlfő, a második esetben pedig nem fő meg.
Érdekes nem?
Mi a véleményetek?
2015. ápr. 26. 15:48
1/4 anonim válasza:
Mivel a pirítás során vizet veszít, ezért egyértelmü.
2/4 anonim válasza:
Akkor fő túl, ha túl sokáig főzöd, nem? Nálunk a pirítatlan rizs négyszeres mennyiségű vizet vesz fel (ennél többet már tényleg nem tud, ehhez is várni kell főzés után, hogy beszívja). Nem fő túl.
3/4 anonim válasza:
Én pl nem mosom meg rizs (sokakkal ellentétben ), de mindig megpirítom kicsit. A rajta lévő keményítő pirul így meg,(szerintem ez akadályozza meg a szétfővést ) és attól függően, milyent szeretnék én is másfél vagy kétszeres mennyiségű vízzel öntöm fel.Előbbi kissé szárazabb, utóbbi teljesen puha, de nem mászkos.
Persze sokminden függ magától a rizsfajtáktól is.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. ápr. 29. 13:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!