Rákszirom elkészítése házilag?
Nagyon őrzik a receptjét, mert nem találok róla rendes magyar leírást, elejétől a végéig, hozzávalókkal.
A Google csak az áruházak oldalait adja ki.
Nem érdekel hol milyen olcsó, NEM FOGOM MEGVENNI! Csak az írjon, aki tudja a receptjét, köszönöm!
Idezet a Noklapja Cafe oldalrol:
"rakszirom :
- 500 g rak tisztitva, ledaralva.
- 500 g tapiokaliszt
- 30 g so
- 1 kk ôrölt feherbors
- 25 cl viz
elkeszites :
forraljuk fel a vizet a soval es a borssal. tegyük a lisztet egy mely, hôallo talba, öntsük ra a forro vizet es egy fakanal segitsegevel gyors mozdulatokkal keverjük, majd adjuk a tesztahoz a daralt rakot es keverjük egyenletes allagůva a tesztat.
mivel a rak viztartalma eleg valtozo, igy ha ůgy erezzük hogy szükseges, adhatunk a tesztahoz meg vizet. egy eleg kemeny tesztat kell hogy kapjunk.
formazzunk belôle egy kb 2 cm atmerôjű hengert. magas hôfokon gôzôljük/paroljuk 45 percig. ügyeljünk ra, hogy eleg viz legyen a paroloban, annak elkerülese vegett hogy gôzöles közben kelljen felnyitni es meg vizet hozzaadni. a hengerek nem szabad hogy egymashoz erjenek mert összeragadhatnak.
ha megfôttek a hengerek, tegyük ôket hűvös helyre szaradni, 1-3 napig. ezutan, egy eles kessel nagyon vekonyra fel lehet szeletelni es (ha lehet napon) szaritani egeszen addig, mig törekennye nem valnak a szeletkek.
ezutan jol zarodo dobozban szaraz helyen lehet tarolni idôtlen idôkig. fehasznalaskor hevitsen olajat 190 fokra es dobaljon bele nehany szeletket. sose tůl sokat egyszerre, ha jo lett a tesztank, a csipsz megduzzad az olajban es nehany pillanat alatt kesz. hagyja a fritôzt fedel nelkül ha abban süti!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!