Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti mit gondoltok ezekről az...

Ti mit gondoltok ezekről az ételekről?

Figyelt kérdés

A párommal nem jövünk ki kaja terén.Hiába főzök nem kell neki de még a szüleim se eszik meg.Azt mondják biztos finom de ők ezeket a kajákat nem szeretik. :(

Hagymás rántotta

Gombapörkölt tésztával

Tejszínes paradicsomleves betűtésztával

Tojásleves

Kenyérleves

Habart leves belsőséggel

Frankfurti leves

Fokhagymás Petrezselymes tócsni

Lencsefőzelék tejfölösen fasírttal

Paradicsomos káposztafőzelék fasírttal

Ikrapörkölt

Sült hal

Halászlé

Rántott tök

Sült tök

Gombasaláta

Burgonyapüré lecsóval (tojás és hús nélkül)

stb.

Gyakori nyalánkságaim:

Cukros tojás kenyérrel

Puliszka édesen

Tejberizs lekvárral

Kukoricagombóc

stb.

2015. ápr. 1. 04:58
1 2
 11/17 anonim válasza:
100%

Én is húsos vagyok, ezeknek a felét én se eszem, max 1 évben 1x. Egyszerűen más az ízlésetek, így nehéz főzni, vagy nekik kedveskedsz, akkor meg lehet te nem laksz jól.

A cukros tojást barátnőm is szereti :)

2015. ápr. 1. 09:58
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
7: feltehetően mást is főz, nem tudjuk mit mivel, stb. Pl lehet hogy a tojásleves "üres", de nem derül ki mi van utána.
2015. ápr. 1. 09:59
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Ezek közül van, amit szeretek, van, amiért nem vagyok oda, és van, amit tuti nem ennék meg.

Fura, hogy nekik egyik sem jó.

Ők mit szoktak enni???

2015. ápr. 1. 10:14
 14/17 anonim ***** válasza:
64%
Vannak ezek kozt jo etelek, de azert megertem, ha nem rajonganak ertuk. Mi lenne ha megprobalkoznal neha egy kis rakott krumpli / krumplipaprikas / gulyas leves/ csirke porkolt / grizes teszta/ stb olyan kajakkal, amik kicsit laktatobbak is es vszinu h a csalad is szereti?
2015. ápr. 1. 10:22
 15/17 anonim ***** válasza:
87%

Nekem semmi bajom velük, de a gomba, a hal, a belsőség, a tök, a puliszka mind olyan ételek, amiket sokan nem szeretnek. Ráadásul sokan inkább a tartalmasabb húsos ételeket kedvelik pl. pörkölt, rántott hús, sültek. Nagyon kevesen preferálnak egy olyan menüt, hogy valami leves, utána krumpli zöldséggel.

Én szeretem a zöldséges ételeket, de ez a burgonyapüré lecsóval például még nekem is sok.

De nem is volna ezzel semmi baj, mert nem egyformák az ízlések. Viszont hiába írja le itt neked akár ötven ember, hogy nekik ízlenének ezek az ételek, ha a te családod nem szereti őket. Beszélgessetek el arról, hogy ők miket szeretnek és ha nekik főzöl, készíts az ízlésüknek megfelelőt. Biztos olyanok is lesznek majd, amik neked is, nekik is ízlenek.

2015. ápr. 1. 11:22
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Bizony van közte nekem is olyan, amit nem szívesen ennék meg. Ilyen pl. a kenyérleves, ikrapörkölt, cukros tojás, leves belsőseggel,...

De igazából nektek kell megbeszélni, hogy ki mit szeret. És úgy főzni, hogy mindkettőtöknek jó legyen.

2015. ápr. 1. 11:26
 17/17 anonim ***** válasza:
73%

Én nem vagyok húsos, de ezeknek a nagy részét én sem enném meg. Nem csak a minőségi fehérjeforrás hiányzik belőlük, hanem a friss/nem agyonfőzött zöldség. Ráadásul nekem valahol meglehetősen egyhangúnak is tűnik: leginkább piros és barna színű ételek váltják egymást.

És ahogy a többiek mondják, ezek jó része (főzelék, belsőség, hal, stb.) nagyon megosztja az embereket.

Én is csak azt tudom mondani, hogy leülhetnél a családoddal megbeszélni, hogy ők mit szeretnek és csinálni valami kompromisszumos menüt. Biztos nekik is lesznek javaslataik. Azt is meg lehet ám kérdezni tőlük, hogy mi az, ami az alapanyag miatt tabu, mi az ami a textúrája vagy az ízesítése miatt. (Saját példa: a halat semmilyen formában nem eszem meg. A borsófőzeléket a textúrája miatt nem szeretem, a borsólevessel, rizibizivel, stb. nincs bajom.)

Ezek alapján kipróbálhatnál variációkat egy témára, hátha az jobban bejön nekik.

- tojáslevesből van francia és kínai verzió is, ami nagyon finom

- nálunk a pl. a paradicsomlevesből a tejszínmentes, bazsalikomos verzió a nyerő (tejföl opcionális)

- az olaszok tök jó kenyérlevest tudnak főzni

- a sütőtököt sülve egyáltalán nem esszük meg, ellenben más ételek alapanyagának nagyon szeretjük (leves, rizottó, curry, stb.)

- a sült halat millióegyféleképp el lehet készíteni

2015. ápr. 1. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!