A brokkolit hogyan lehet elkészíteni?
Brokkolileves sajttal:
A brokkolit megtisztítjuk, megmossuk, és apró rózsákra szedjük. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk. A sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A brokkolit 1 liter enyhén sós vízbe tesszük. Hozzáadjuk a zöldségleves kockát, felforraljuk, és kis lángon kb. 5 percig főzzük. Közben vajjal világos rántást készítünk. Felöntjük kevés hideg vízzel, és besűrítjük vele a levest. Ismét felforraljuk és levesszük a tűzről. A tojássárgáját simára keverjük a tejszínnel, és kevergetve a levesbe öntjük, de már nem forraljuk fel. A levest tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel és reszelt sajttal.
Párolni szoktam.
Kevés olajon, ha friss, kevés víz alá. só, a végén nagyon pici cukor.
A szárát keresztben is elvágom, hogy a főzésidő kb. egyforma legyen a rózsájával.
Fedő alatt, lassan.
Szia!én szoktam együtt sütni csirkemellel.szóval rózsáira szedem a brokkolit, a szárát is felszeletelem, egy picivel előbb fölteszem párolni delikátos vízben.ha már nem kemény belteszem a rózsáit is, a vizet kiegészítem de nem kell úsznia.egy késhegynyi szódabikarbónát teszek bele, hogy szép eredeti zöld maradjon.roppanósra párolom, a vizet leöntöm.
míg párolódik, addig csíkokra vágott csirkemellet pirítok egy serpenyőben, jól megfűszerezem , bors, majoranna, ha van egy darab póréhagymát is karikázok mellé. a végén összekeverem a brokival, átteszem egy jénaiba és megszórom reszelt sajttal. sütőbe tolom és a sajt ráolvadásáig sütöm.
nagyon finom és könnyű.
üdv.
Én így szoktam, így szerette meg a család!
Veszel 1- szál vastag póré hagymát!(nem nagy összeg 150-200ft)
Egy fej brokkoli!Egy kis sonka, szalonna, gépsonka, ami van+ reszelt sajt!
Elkészítés!Sós vízbe megfőzöd a 3-4cm hosszúra vágott hagymát , (3-5 perc)
aztán a rózsáira szedett brokkolit is, az is kb ennyi idő!
A sonkát kockázod, megpirítod olajon, vagy vajon, esetleg zsíron, ami van!
A zöldségeket beledobod egy jénaiba, vagy tepsibe vegyesen, ráöntöd a sonkát zsiradékával együtt!Reszelsz rá sajtot, és 10 perc alatt rápirítod!Isteni!
Ha ezt nem próbálom ki a családom soha nem szereti meg a brokkolit.Tudod mert zöld is, meg növény is, és csak a kifogások jöttek!A sajtot, sonkát meg mindenki szereti nálunk, így az volt a mézesmadzag!
Amit még imádok:
Rózsákra szeded a brokkolit, előfőzöd sós vízben, de ne nagyon puhára. Aztán kivajazod, kizsemlemorzsázod a tepsit, szépen lefekteted a rózsákat az aljára. Besamel mártást csinálsz, ráöntöd, majd gazdagon megszóród reszelt sajttal és betolod a sütőbe. Akkor jó amikor már szépen megpirult a sajt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!