Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz krémesebb a krémlev...

Mitől lesz krémesebb a krémlevesem?

Figyelt kérdés
Mindig olyan híg a krémlevesem, nem tudom mit tegyek még hozzá hogy finomabb, krémesebb legyen.
2015. márc. 10. 10:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hogyan készítetted eddig? Mert ha leírod, akkor az alapján lehet tanácsot adni, de így nem lehet tudni, hogy neked mitől lesz híg :)
2015. márc. 10. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
51%
Tejszín, több alapanyag kell bele.
2015. márc. 10. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
86%

Ha híg, akkor sok a víz, folyadék és kevés az alapanyag.

Én pl. cukorborsó krémlevesnél, sok-sok borsót teszek be, vizet, hogy éppen ellepje, fűszereket. Aztán legturmixolom, átszűröm. Semmi egyebet nem teszek hozzá. Magától a borsótól lesz krémes.

2015. márc. 10. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
36%
Tejszín, és pici keményítővel lehet bátran trükközni, sűríteni.
2015. márc. 10. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha krémleves készítek, akkor a főzővíz nem lepi el a zöldséget, gyakran kavargatom lefedve. Amikor rendesen megfőtt, botmixerrel pépesítem. Mindig sűrű. Nagyon kevés vízzel kell főzni az alapanyagokat.
2015. márc. 10. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Csak annyi vízzel öntsd fel, hogy ellepje a zöldségeket. A végén habtejszínnel krémesítheted. A főzőtejszín nem jó, mivel csak 1/3 zsírtartalma van a habtejszínhez képest, csak ízt ad egy keeset de ugyanúgy híg marad tőle a leves.

Alternatíva lehet a levest bechamel-es alappal készíteni.

2015. márc. 10. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 bumbi02 ***** válasza:
66%
2015. márc. 10. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!