Mitől lesz krémesebb a krémlevesem?
Figyelt kérdés
Mindig olyan híg a krémlevesem, nem tudom mit tegyek még hozzá hogy finomabb, krémesebb legyen.2015. márc. 10. 10:20
1/7 anonim válasza:
Hogyan készítetted eddig? Mert ha leírod, akkor az alapján lehet tanácsot adni, de így nem lehet tudni, hogy neked mitől lesz híg :)
2/7 anonim válasza:
Tejszín, több alapanyag kell bele.
3/7 anonim válasza:
Ha híg, akkor sok a víz, folyadék és kevés az alapanyag.
Én pl. cukorborsó krémlevesnél, sok-sok borsót teszek be, vizet, hogy éppen ellepje, fűszereket. Aztán legturmixolom, átszűröm. Semmi egyebet nem teszek hozzá. Magától a borsótól lesz krémes.
4/7 anonim válasza:
Tejszín, és pici keményítővel lehet bátran trükközni, sűríteni.
5/7 anonim válasza:
Ha krémleves készítek, akkor a főzővíz nem lepi el a zöldséget, gyakran kavargatom lefedve. Amikor rendesen megfőtt, botmixerrel pépesítem. Mindig sűrű. Nagyon kevés vízzel kell főzni az alapanyagokat.
6/7 anonim válasza:
Csak annyi vízzel öntsd fel, hogy ellepje a zöldségeket. A végén habtejszínnel krémesítheted. A főzőtejszín nem jó, mivel csak 1/3 zsírtartalma van a habtejszínhez képest, csak ízt ad egy keeset de ugyanúgy híg marad tőle a leves.
Alternatíva lehet a levest bechamel-es alappal készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!